Adăugarea de ultrasunete la mamografie îmbunătățește rata de detectare a cancerului

Angela Sabău |
Data publicării:
Mamografie     Foto: Instagram CNN
Mamografie Foto: Instagram CNN

Cercetătorii cred că utilizarea mamografiei combinată cu ultrasunete ar putea îmbunătăți detectarea cancerelor de sân invazive, în stadiu incipient.

O combinație de mamografie și ultrasunete mamare ar putea îmbunătăți detectarea cancerului de sân la femeile supuse screening-ului pentru boală.

Un studiu publicat online pe 18 august 2021 de JAMA Network Open a constatat că această combinație de tehnologii a avut rezultate mai bune decât mamografia simplă.

Cercetătorii au analizat datele dintr-un studiu efectuat în Japonia din iulie 2007 până în martie 2011, care a implicat 19.213 femei, cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani.

Studiul a înrolat femei asimptomatice care au fost împărțite aleatoriu în două grupuri. Un grup a fost examinat folosind numai mamografie; celălalt grup, cu o combinație de mamografie și ecografie.

Rata de detectare a cancerului a fost semnificativ mai mare în grupul pentru care s-a folosit tehnologia combinată, decât în ​​grupul care a fost testat cu mamografie simplă.

De asemenea, screening-ul combinat a detectat mai multe tipuri de cancer la femeile cu țesut mamar dens, ceea ce poate face dificilă observarea cancerelor pe o mamografie.

Cu toate acestea, femeile din grupul cu ultrasunete plus mamografie au avut, de asemenea, mai multe șanse să fie chemate înapoi pentru imagistică suplimentară sau o biopsie.

Cercetătorii au concluzionat că utilizarea împreună a mamografiei și a ultrasunetelor ar putea îmbunătăți detectarea cancerelor de sân invazive și în stadiu incipient la femeile mai tinere, indiferent de densitatea țesutului mamar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel