Adevărul despre cât de contagios e noul coronavirus: membrii aceleiași familii, nu toți se infectează. Explicațiile unui medic

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Boala COVID-19 continuă să îi surprindă pe cercetători, astfel, deși este un virus foarte contagios, în unele situații, nici măcar membrii aceleiași familii nu se îmbolnăvesc, chiar dacă sunt în casă cu o persoană infectată. O posibilă explicație vine de la medicul Beatrice Mahler.

Noul coronavirus are încă multe necunoscute, în ciuda faptului că cercetările au fost intense de la declanșarea pandemiei. Medicii încă nu înțeleg cum e posibil ca, deși este considerat foarte contagios, să existe persoane care locuiesc în aceeași casă, aceeași familie, și totuși să nu se îmbolnăvească toți membrii familiei. 

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, confirmă astfel de situaţii, chiar dacă sunt mai rare, şi explică cum este posibilă o astfel de situaţie.
Potrivit medicului, principalul motiv este sistemul imunitar foarte rezistent, dar există şi persoane care neutralizează virusul imediat ce a intrat în corp. Secretul este legătura cu structura genetică individuală
"Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie. Prima este cea în care imunitatea celorlalţi membri ai familiei este foarte bună şi să reuşească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intra în corp.

Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane, macrofagele (o subcategorie a globulelor sângelui, cu rol important în sistemul imunitar - n.r.) au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plămâni şi să-l neutralizeze. Însă nu ştim care este tipul de persoane şi ce structură genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient", a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

De asemenea, medicul a atras atenţia că virusul SARS-CoV-2 se poate lua oricum şi de oriunde, de aceea trebuie să fim foarte atenţi, să purtăm mască şi să păstrăm distanţa faţă de alte persoane. Sunt însă și persoane care stau în casă cu bolnavi COVID, însă nu se contaminează, a subliniat medicul la Antena 3, spunând că reacţia la virus ţine de ADN-ul fiecăruia dintre noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel