Adevărul despre vaccinul anti COVID. Te mai infectezi și poți transmite coronavirusul după vaccinare?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Dr Adrian Marinescu a răspuns întrebărilor: „ne mai infectăm cu coronavirus dacă ne vaccinăm?” și „dacă rămânem infecțioși, de ce mai facem vaccinul anti-COVID?”

Dr Adrian Marinescu, medic specialist la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a spus care exact este rolul vaccinului anti COVID.

„Vaccinul are următorul rol: să împiedice îmbolnăvirea, să nu facem forme severe, pentru a diminua mortalitatea. Să nu mai vedem 200 de morți pe zi (în România). Infectarea se referă la faptul că virusul ajunge la nivelul porții de intrare. Da, poate să ne infecteze. Doar că rămâne acolo. Nu provoacă mai departe alte modificări (...)”, a explicat dr Adrian Marinescu la Antena 3.

Rolul vaccinului este să ne ajute să nu ne îmbolnăvim grav, explică medicul. 

„S-ar putea ca și transmiterea mai departe să se facă într-o mai mică măsură, însă nimeni nu poate să garanteze că nu vom transmite virusul mai departe. Ce înseamnă în plan practic: să luăm cazul virozelor de sezon. Ele se transmit în cadrul familiilor, al cunoscuților, dar nu duc la o îmbolnăvire severă. Ajungem să ne curgă nasul, să avem o simptomatologie ușoară. Nu ne vom îmbolnăvi și nu ne va fi pusă viața în pericol. Asta va face, de fapt, vaccinul și asta vrea să spună compania Pfizer", a explicat dr. Marinescu, referitor la declarația CEO-ului Pfizer, care a recunoscut că o persoană vaccinată poate transmite mai departe infecția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel