ADHD, dizabilitățile de învățare. Care este impactul sărăciei asupra copiilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil cu tableta
Copil cu tableta

ADHD și dizabilitățile de învățare sunt mai frecvente în familiile sărace, susține un raport american.

ADHD, sărăcie. Un raport al guvernului american susține că tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție și alte dizabilități de învățare sunt mai frecvente în familiile sărace.

Câteva concluzii din raportul publicat pe 4 martie, potrivit webmd:

- aproape 19% dintre copiii care trăiesc în familii sub nivelul sărăciei au prezentat un diagnostic de ADHD sau un handicap de învățare, comparativ cu aproximativ 13% din familii la sau peste nivelul sărăciei.

- copiii cu părinți care au o educație liceală sau mai puțin au avut mai multe șanse să fie diagnosticați cu ADHD sau cu un handicap de învățare - 15%, comparativ cu sub 13% dintre cei cu părinți care au urmat studii superioare. Acest din urmă lucru este valabil în special pentru copiii caucazieni.

- aproximativ 21% dintre copiii caucazieni cu părinți care au o diplomă de liceu sau mai puțin au un diagnostic de ADHD sau handicap de învățare, comparativ cu 16% dintre copiii de culoare și 11,5% dintre copiii hispanici.

Cercetătorii au extras date dintr-un studiu național realizat între 2016 și 2018, în care părinții au fost întrebați dacă un medic sau un profesionist în sănătate le-a spus vreodată că copilul lor are ADHD sau ADD sau dacă o școală sau un profesionist în sănătate le-a spus copilului lor că are un dificultăți de învățare. Sondajul a descoperit că aproape 14% dintre copiii între 3 și 17 ani au fost diagnosticați fie cu ADHD, fie cu un handicap de învățare, potrivit părinților lor.

"Cu toate acestea, părinții nu se pot baza pentru a raporta cu exactitate astfel de afecțiuni. (...) Cineva a subliniat, știți că avem un alt set de date care este venitul mediu al familiei în funcție de zona geografică. Dacă luați hărți medii ale veniturilor familiale și le așezați pe hărțile școlare care nu reușesc, este o potrivire perfectă. (...) Copiii nu vor reuși la școală dacă familia lor este fără adăpost, dacă familia lor este dezorganizată sau în dezordine. (...) Sistemul nostru nu este proiectat să stea cu acești copii cu adevărat", a spus dr. Scott Benson, un psihiatru pediatru cu Creekside Psychiatric Center din Pensacola, Florida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel