Adolescentă de doar 14 ani, premiată pentru descoperirea unui medicament antiCOVID-19

Angela Sabău / 20 oct 2020 / 22:31
Medicamente  FOTO: pixabay.com
Medicamente FOTO: pixabay.com

Un potențial medicament-tratament pentru COVID-19 a fost descoperit de o adolescentă de doar 14 ani.

Descoperirea unei adolescente ar putea conduce către un potențial remediu pentru COVID-19. Tânăra de doar 14 ani, Anika Chebrolu, a câștigat recent provocarea Young Scientist a 3M după ce a descoperit un medicament care ar putea oferi un tratament pentru coronavirus.
Folosind o metodologie in-silico - o abordare făcută prin utilizarea unui computer, în conformitate cu Drug Discovery and Evaluation: Safety and Pharmacokinetic Assays - Chebrolu a reușit să găsească o moleculă care se poate „lega selectiv de proteina Spike a SARS-CoV -2 virus”, a spus 3M.
Odată cu descoperirea ei, Chebrolu nu numai că a găsit un posibil remediu pentru COVID-19, dar a câștigat și premii în valoare de 25.000 de dolari.
„Am văzut că există o mulțime de articole despre proiectul meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 și reflectă speranțele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toți ceilalți, doresc să ne întoarcem la viața noastră normală cât mai curând, a declarat Chebrolu pentru CNN.
Eleva din clasa a VIII-a, din Frisco, Texas, a explicat presei că a intrat inițial în competiție cu un proiect axat pe găsirea unui remediu pentru virusul gripal, folosind aceeași metodă in-silico.
Fascinația ei de a găsi remedii virale s-a dezvoltat după ce a fost infectată cu gripa în 2019, a spus 3M.
„Am fost întotdeauna uimită de experimentele științifice încă din copilărie și am fost atrasă de găsirea unor remedii eficiente pentru boala gripală după o criză severă de infecție anul trecut”, a explicat Chebrolu în profilul site-ului ei.
Pe lângă o experiență personală cu această boală, adolescenta a declarat pentru CNN că este interesată de acest subiect după ce a cercetat pandemia de gripă din 1918 și a aflat câte persoane mor încă de gripă în fiecare an, în ciuda disponibilității vaccinurilor și a medicamentelor de tratament, notează people.com.
Cu toate acestea, după apariția COVID-19, Chebrolu, împreună cu mentorul ei, dr. Mahfuza Ali, au decis să își schimbe eforturile.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy