Adolescentă de doar 14 ani, premiată pentru descoperirea unui medicament antiCOVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Medicamente  FOTO: pixabay.com
Medicamente FOTO: pixabay.com

Un potențial medicament-tratament pentru COVID-19 a fost descoperit de o adolescentă de doar 14 ani.

Descoperirea unei adolescente ar putea conduce către un potențial remediu pentru COVID-19. Tânăra de doar 14 ani, Anika Chebrolu, a câștigat recent provocarea Young Scientist a 3M după ce a descoperit un medicament care ar putea oferi un tratament pentru coronavirus.
Folosind o metodologie in-silico - o abordare făcută prin utilizarea unui computer, în conformitate cu Drug Discovery and Evaluation: Safety and Pharmacokinetic Assays - Chebrolu a reușit să găsească o moleculă care se poate „lega selectiv de proteina Spike a SARS-CoV -2 virus”, a spus 3M.
Odată cu descoperirea ei, Chebrolu nu numai că a găsit un posibil remediu pentru COVID-19, dar a câștigat și premii în valoare de 25.000 de dolari.
„Am văzut că există o mulțime de articole despre proiectul meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 și reflectă speranțele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toți ceilalți, doresc să ne întoarcem la viața noastră normală cât mai curând, a declarat Chebrolu pentru CNN.
Eleva din clasa a VIII-a, din Frisco, Texas, a explicat presei că a intrat inițial în competiție cu un proiect axat pe găsirea unui remediu pentru virusul gripal, folosind aceeași metodă in-silico.
Fascinația ei de a găsi remedii virale s-a dezvoltat după ce a fost infectată cu gripa în 2019, a spus 3M.
„Am fost întotdeauna uimită de experimentele științifice încă din copilărie și am fost atrasă de găsirea unor remedii eficiente pentru boala gripală după o criză severă de infecție anul trecut”, a explicat Chebrolu în profilul site-ului ei.
Pe lângă o experiență personală cu această boală, adolescenta a declarat pentru CNN că este interesată de acest subiect după ce a cercetat pandemia de gripă din 1918 și a aflat câte persoane mor încă de gripă în fiecare an, în ciuda disponibilității vaccinurilor și a medicamentelor de tratament, notează people.com.
Cu toate acestea, după apariția COVID-19, Chebrolu, împreună cu mentorul ei, dr. Mahfuza Ali, au decis să își schimbe eforturile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel