Adrian Marin, CEO Generali România: Românii doresc un acces mai rapid și o calitate mai ridicată a serviciilor medicale

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Adrian Marin, președintele UNSAR și CEO Generali România, a afirmat la conferința „Quo Vadis 2022! - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate - soluție pentru finanțarea sănătății” că ar fi de bun augur o lege a asigurărilor voluntare de sănătate.

Adrian Marin, președintele UNSAR și CEO Generali România, a declarat, la conferința online ”Quo Vadis 2022! - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate - soluție pentru finanțarea sănătății”, organizată de DC Media Group, că s-a observat o creștere a interesului românilor pentru asigurări private de sănătate. 

”Haideți să vedem ce a schimbat pandemia. Pandemia a produs modificări în aceea ce privește percepția românilor asupra riscurilor și a crescut interesul acestora pentru asigurări, în mod special pentru asigurări de sănătate. 42% dintre români în 2021 față de 28% în 2020 sunt mai interesați ca urmare a pandemiei de protecția oferită de asigurările de sănătate, precum și 30% pentru asigurări de viață pentru șomaj și preluarea temporară a ratelor în comparație cu 23% în 2020. Accentul pus de companiile de asigurări pe produsele de sănătate în această perioadă a venit ca urmare a cerinței clienților. Marea majoritate a companiilor și-a adaptat activitatea la noul context, incluzând acoperirea daunelor provocate de COVID-19.

Românii sunt mai atenți la sănătatea lor și doresc un acces mai rapid și o calitate mai ridicată a serviciilor medicale, așa cum arată rezultatele studiilor realizate de UNSAR, asigurările private de sănătate s-au dezvoltat ca un răspuns la această cerere și în contextul unor inconveniențe prezente în accesul la serviciile finanțate de sistemul public de asigurări.

Rolul asigurărilor s-a văzut cu atât mai mult în perioada de pandemie - doar în perioada martie 2020-august 2021 companiile de asigurări au plătit în baza polițelor de sănătate și viață indemnizații de peste 9, 37 milioane de euro aferente acestor riscuri COVID. (...) Densitatea acestor asigurări în PIB, adică cât cheltuie românii cu asigurări de viață, este una dintre cele mai mici din Europa, iar potrivit datelor disponibile în România este puțin peste 20 de euro pe cap de locuitor în timp ce media europeană e peste 1.100. Iar Danemarca - peste 5.000 de euro.

Dezvoltarea pieței asigurărilor de sănătate a avut o evoluție lentă până în anul 2016, când măsura de stimulare fiscală a determinat o creștere accelerată astfel încât (...) am depășit 500 de milioane de lei. Am depășit un prag important de 100 de milioane de euro, în creștere de 9% față de 2020. (...) Deci vedem o creștere a interesului și o tendință de diversificare a opțiunilor consumatorilor pentru asigurările voluntare de sănătate, ceea ce arată nevoia populației de soluții alternative, de acces la serviciile de sănătate în special pentru intervenții chirurgicale, spitalizare, recuperare medicală”, afirmă Adrian Marin.

Potrivit acestuia, ar fi ”benefică o lege a asigurărilor voluntare de sănătate care să faciliteze inclusiv crearea unui cadru operațional facil de contractare pentru finanțarea serviciilor spitalelor publice prin asigurări voluntare de sănătate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel