Adrian Marinescu, COVID-19: Avem mai multe internări decât în timpul pandemiei

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Cadru medical
Cadru medical

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București spune că trendul crescător al numărului de îmbolnăviri din ultimele zile se vede și la numărul de pacienți consultați la Institut.

Doctorul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București a declarat, pentru DC Medical, că se lucrează la capacitate maximă și creșterile din ultimele zile ale îmbolnăvirilor se văd inclusiv la Terapie Intensivă. ”Lucrăm la capacitate maximă, creșterile din ultimele zile se văd. (…) Avem mai multe internări decât în timpul pandemiei”, afirmă medicul. Pacienții care au teste negative sunt externați, iar cei asimptomatici sunt direcționați spre alte unități medicale.  

Medicul a subliniat că nu doar numărul de îmbolnăviri contează – număr la care se uită toată lumea - , ci și indicele de pozitivitate, adică numărul de teste care sunt pozitive zilnic. În ultimele 10 zile, acest indice a fost de 3-5%. ”E un procent mare, adaugă medicul Marinescu. Înainte era undeva la 1%.

Momentan, acum la ”Matei Balș”, majoritatea cazurilor, în procente, de COVID-19 sunt cazuri de forme ușoare și asimptomatici. Doctorul Marinescu recomandă oamenilor să poarte mască și să respecte distanțarea socială, deși unii oameni consideră că dacă poartă mască de protecție nu trebuie să mai țină cont de distanțarea socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel