Cum evităm să ne infectăm cu coronavirus în noaptea de Înviere. Dr Adrian Marinescu, recomandări

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Adrian Marinescu, medic primar de boli infecțioase, făcut o serie de recomandări pentru noaptea de Înviere, pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul Matei Balș, a făcut la Antena 3 o serie de recomandări în urma protocolului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si Biserica Ortodoxa Romania (BOR). Ce trebuie să facem și cum trebuie să procedăm ca pericolul de contaminare să fie cât mai mic.

„Trebuie să facem în așa fel încât expunerea să fie cât mai redusă, exact cum se întâmplă atunci când mergem la market sau la farmacie, trebuie să stăm cât mai puțin în biserică, în așa fel încât să venim cât mai puțin în contact cu alte persoane. Și gândiți-vă și la obiectele pe care le atingem. Trebuie să avem o soluție dezinfectantă în buzunar. Când ieșim din bisercă, în mod normal, ar trebui să existe soluție dezinfectantă și în biserică, dar ar trebui să ne curățăm bine mâinile”, îi sfătuiește Marinescu pe cei care vor să meargă la biserică. 

„Atenție, dacă avem mănuși nu înseamnă că ele nu pot fi contaminate. În permanență trebuie să ne curățăm indiferent că ele sunt cu sau fără mănuși. Vom purta mască, vom intra pentru o perioadă scurtă în biserică și vom încerca să nu venim în contact cu alte persoane”, a adăugat acesta. 

De asemenea, el crede că dacă expunerea este foarte redusă, atunci și riscul este mai mic. „Trebuie să încercăm să avem cât mai scurt acest contact, să fie de câteva secunde. Până la urmă ăsta e și scopul. Mergem pentru a lua pâinea, sau pentru a lua lumina și lucrurile astea trebuie să se întâmple repede. În plus, regulile de igienă trebuie să rămână aceleași. Vorbim de mască, vorbim de purtat mănuși, faptul că ne vom spăla bine când ajungem acasă cu săpun, cu soluțiile dezinfectante de care vă spuneam”.

După revenirea de la biserică, el spune că tebuie să avem în vedere faptul că haiele și încălțămintea pot fi contamnate. „Am ajuns acasă, ne lăsăm hainele și încălțările la intrare, putem dezinfecta tălpile încălțărilor, exact ceea ce făceam în mod normal”, spune Marinescu.

În cazul persoanelor cu risc, Adrian Marinescu este de părere că cel mai bine ar fi ca acestea să nu se expună.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel