Adrian Streinu-Cercel: „românii se poartă ca și când și-ar dori să se infecteze”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate a Senatului, a declarat că ar trebui să ne așteptăm ca la începutul anului viitor să înceapă din nou să crească numărul de infectări, pentru că nu sunt respectate măsurile impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Adrian Streinu-Cercel a declarat că urmeazăun nou val al pandemiei pentru că rata de vaccinare este prea mică, iar măsurile nu sunt respectate. Astfel,a  spus el, românii se paortă de parcă ar vrea să se infecteze. 

"Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem... De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie", a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la dezbaterea "Programul de tratament HIV - prezent şi perspective", organizată de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, cu ocazia Zilei Mondiale SIDA .

Potrivit senatorului PSD, populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele.

"Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp", a adăugat medicul, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel