Adriana Pistol: Rujeolă, cazuri cu un nou genotip viral. Vaccinul, eficient

Dana Lascu |
Data publicării:
Foto: CDC
Foto: CDC

 Dr Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, a arătat că au apărut cazuri de rujeolă cu un nou genotip viral. Vaccinul ROR este eficient și împotriva acestuia, a explicat prof.dr. Alexandru Rafila.

„Rujeola a reînceput în anumite județe ale țării și avem informații preliminare că ar fi vorba despre un alt genotip viral. Vom mai face teste în continuare ca să confirmăm că acest val este din cauza unui nou genotip viral. Acest lucru înseamnă că, atunci când acoperirea vaccinală nu este suficientă, ești expus la virusuri care vin când din Vest, când din Est, cum este acest nou genotip viral. (...) De aceea, creșterea acoperirii vaccinale este esențială", a subliniat dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, la cea de-a VII-a ediție a Conferinței naționale RoVaccin 2019.

Prezent la eveniment, președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a precizat că vaccinul rujeolic acoperă toate tipurile de virus rujeolic.

„Vaccinul rujeolic protejează față de toate tipurile circulate de virus rujeolic. Nu există o specificitate ca la alte tipuri de vaccin", a explicat dr. Rafila, care a menționat că vaccinul dă o imunitate pe toată durata vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel