Adriana Pistol: Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 este dominantă în prezent

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Tulpina Delta a noului coronavirus este dominantă în prezent, după cum anunță directorul CNSCBT, Adriana Pistol.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a declarat că tulpina Delta a SARS-CoV-2 este dominantă în prezent, nefiind înregistrate în ultimele 3-4 săptămâni tipuri noi de tulpini ale acestui coronavirus.

"Pană la data de 3 octombrie, din totalul de 4.522 de tulpini care au fost secvenţiate, respectiv 58,8% au fost numai cu varianta Delta. În mod practic, de 3-4 săptămâni nu mai înregistrăm şi alte tipuri. Este mai mult decât evident faptul că tulpina Delta este dominată", a declarat Pistol, într-o conferinţă de presă.

În utlimele 24 de ore au fost înregistrate 13.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, 357 de decese cauzate de Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel