Agenția Europeană a Medicamentelor: O decizie privind vaccinul Pfizer/BioNTech anti COVID, cel mai târziu la 29 decembrie

Adisa Codruț / 01 dec 2020 / 15:22
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat marți că va organiza cel mai târziu la 29 decembrie o reuniune extraordinară pentru a da - sau nu - undă verde comercializării vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile germană BioNTech şi americană Pfizer.

„Dacă informațiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranța şi eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNTech, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a afirmat într-un comunicat agenția europeană, citat de Agerpres.

O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piața Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie 2021.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy