Agenția Europeană a Medicamentelor: O decizie privind vaccinul Pfizer/BioNTech anti COVID, cel mai târziu la 29 decembrie

Adisa Codruț / 01 dec 2020 / 15:22
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat marți că va organiza cel mai târziu la 29 decembrie o reuniune extraordinară pentru a da - sau nu - undă verde comercializării vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile germană BioNTech şi americană Pfizer.

„Dacă informațiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranța şi eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNTech, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a afirmat într-un comunicat agenția europeană, citat de Agerpres.

O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piața Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie 2021.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy