Ai grijă ce mănânci! Ce cod SECRET ascund etichetele de pe fructe

Ai grijă ce mănânci! Ce cod SECRET ascund etichetele de pe fructe
Ai grijă ce mănânci! Ce cod SECRET ascund etichetele de pe fructe

Șansele ca majoritatea dintre noi, la un moment dat, să fi observat acele mici autocolante pe fructe sunt foarte mari. În afară de logo-uri, există și un cod PLU digital (sau un cod de căutare a prețurilor). Se pare că producătorii de fructe nu numai că încearcă să-și facă publicitate, ci oferă și informații importante pentru consumatori.

Un cod din patru cifre care începe cu numărul 3 sau 4

Dacă pe eticheta fructelor există un cod din doar patru cifre, înseamnă că fructul (sau leguma) a fost produs cu ajutorul tehnicilor agronomice moderne - inclusiv cantități abundente de îngrășăminte și pesticide.

Un cod din cinci cifre care începe cu numărul 8

Când vezi acest autocolant, fructul a fost modificat genetic. Cercetările arată că pepenii, bananele și papaya sunt tipurile de fructe modificate genetic cel mai des.

Un cod din cinci cifre care începe cu numărul 9

Dacă observi acest tip de cod, înseamnă că fructul a fost cultivat folosind vechile metode agricole ale strămoșilor noștri: cu propriile mâini și fără substanțe chimice. Acestea sunt produse organice.

Dacă fructul nu are cod PLU

Majoritatea oamenilor încearcă să găsească fructe fără etichete. Dar acest lucru ar putea fi de fapt periculos: fructele importate din străinătate ar trebui să fie întotdeauna etichetate. Dacă nu au o etichetă, acest lucru ar trebui să-ți dea de gândit să nu le mai cumperi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel