Al doilea bolnav cu COVID, în stare gravă, transferat de la ATI Spitalul Militar Sibiu în Germania

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Un al doilea bolnav de COVID din Sibiu a fost transferat în stare gravă din secția ATI a Spitalului Militar de Urgență din orașul amintit într-o unitate medicală din Germania.

Al doilea pacient cu COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de pe Secţia ATI din Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, într-un spital din Germania, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al spitalului, plt. maj. Iancu-Paul Pereanu. "La solicitarea familiei, un pacient de sex masculin, internat în spitalul nostru, a fost transferat în străinătate", a precizat plt. maj. Iancu-Paul Pereanu, purtător de cuvânt al Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu.

Acest pacient a plecat de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu în 18 noiembrie cu un charter privat, potrivit datelor oferite de aeroport. "În cursul acestei săptămâni am avut un singur zbor medical care a preluat un pasager, miercuri, 18.11.2020", a precizat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar.

Primul pacient cu COVID-19 transferat în străinătate de la Sibiu este un bolnav, tot în stare gravă, care a plecat în 17 octombrie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la un spital din Germania. "Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei", a explicat vineri directorul medical al spitalului, doctorul Florin Grosu.

Potrivit sursei citate, şi primul pacient a fost transferat la cererea familiei, pentru că avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular "plămân artificial". Potrivit GCS, judeţul Sibiu are o rată de infectare de 8,9 la mia de locuitori, situându-se pe primul loc în ţară, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel