Al patrulea caz confirmat de coronavirus în România. Măsurile luate UPDATE

Adisa Codruț / 03 Martie 2020 / 14:04
Covid-19
Covid-19

Ministerul Sănătății anunță al patrulea caz confirmat de COVID-19: un bărbat de 47 de ani, din Timișoara.

UPDATE 14.49 Reprezentanții Ministerului Sănătății au dat o serie de precizări privind al patrulea caz confirmat de coronavirus din România:

”În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare”.

Știre inițială:

Coronavirus, măsuri. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat al patrulea caz confirmat de coronavirus în România.

”În această după amiază s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia”, se arată într-un comunicat.

Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri - în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani - a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Cei de la DSP Timiș precizează că bărbatul este asimptomatic, afebril. ”S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare”, potrivit sursei citate.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy