Al patrulea vaccin anti-COVID în UE. Cererea Johnson&Johnson așteaptă autorizația

Adisa Codruț / 16 feb 2021 / 18:22
Vaccin. Foto: Pixabay
Vaccin. Foto: Pixabay

Compania Johnson&Johnson a depus marți, 16 februarie, o cerere de autorizare condiționată la Agenția Europeană a Medicamentului.

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului anunță marți, 16 februarie, că au primit o cerere de autorizare condiționată de introducere pe piață (CMA) pentru un vaccin COVID-19 dezvoltat de Janssen-Cilag International N.V. ”Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va evalua vaccinul, cunoscut sub numele de COVID-19 Vaccine Janssen, într-un calendar accelerat. Comitetul ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiția ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranța și calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare și robuste”, se arată într-un comunicat oficial.

Potrivit oficialilor EMA, ”un timp atât de scurt pentru evaluare este posibil doar deoarece Agenția examinat deja unele date în timpul unei revizuiri continue”. EMA a evaluat date de calitate și date din studii de laborator care au analizat cât de bine vaccinul declanșează producerea de anticorpi și celule imune care vizează SARS-CoV-2.

Comisia Europeană va emite apoi o decizie cu privire la acordarea unei CMA valabile în toate statele membre UE și SEE în câteva zile. Aceasta este a patra cerere CMA pentru un vaccin COVID-19 de la începutul pandemiei actuale. Vine după evaluarea de către EMA a vaccinurilor de la BioNTech / Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Aceste vaccinuri sunt acum autorizate în UE și se numără printre instrumentele pe care statele membre le folosesc pentru a combate COVID-19.

Vaccinul COVID-19 Janssen este alcătuit dintr-un alt virus (un adenovirus) care a fost modificat pentru a conține gena pentru producerea proteinei SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat al Agenției Europene a Medicamentului.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy