Alarmant: locurile din ATI din spitalele COVID-19, ocupate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu

S-a ajuns în punctul de care se temea toată lumea: s-au epuizat locurile în ATI pentru pacienții COVID-19. S-ar putea ca și alte spitale să fie transformate în unități destinate pacienților COVID-19.

Situația în care s-a ajuns acum în Capitală este cea de care se temea toată lumea: s-au ocupat toate locurile din secțiile de terapie intensivă în spitalele destinate pacienților cu COVID-19. 
Managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta din Capitală spune că nu mai sunt locuri pe secţia de terapie intensivă. Situaţia este similară la Institutul „Matei Balş”, la Spitalul „Victor Babeş”, dar şi la Spitalul Colentina din Capitală.
„Terapia Intensivă este ocupată la maximum, cele 6 paturi sunt ocupate, pentru secţia Covid şi aici paturile sunt ocupate. În acest moment în spital ajung pacienţii care cu adevărat au nevoie de un pat de spital, restul pacienţilor care au o simptomatologie uşoară după ce sunt evaluaţi sunt externaţi şi sunt în supravegherea medicului de familie”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, arată Antena 3.
La rândul său, dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist, a declarat că fie vor fi spitale care vor fi cu totul dedicate Covid 19, fie vor fi variante în care un spital, cum e spitalul Colentina, să fie numit hibrid, adică are circuitele în acelaşi timp: „Fie vor fi spitale care vor fi cu totul dedicate Covid 19, vorbim de spitale care să fie dotate cu terapie intensivă şi non terapie, sau vor fi variante în care un spital, cum e spitalul Colentina, să-l numim hibrid, adică are circuitele în acelaşi timp, şi asta se poate face, doar că trebuie să fim extrem de atenţi să nu le intersectăm”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel