Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Foto: Freepick  @azerbaijan_stockers
Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers

Albușul de ou nu lipsește din niciun frigider, iar doamnele și domnișoarele îl pot folosi în zeci de rețete de frumusețe.

Ouăle sunt un adevărat dar al naturii pentru omenire, adesea subestimat. Albușul de ou este unul dintre cele mai accesibile și mai eficiente produse cosmetice. Ajută la repararea țesuturilor, îmbunătățește tonusul și textura pielii, tratează problemele tenului. 

Albușul de ou este excelent pentru strângerea și tonifierea pielii. Face minuni pentru tenul gras prin micșorarea porilor mari de pe suprafață, reducând astfel excesul de sebum. Porii mari sunt, de asemenea, potențiale zone de reproducere pentru bacteriile care provoacă inflamarea glandelor sebacee, așa că un albuș de ou, care micșorează porii, poate ajuta la reducerea acneei.

Transformă-te într-o regină în 20 de minute. Iată ce trebuie să faci

În plus, albușul de ou conține un ingredient cunoscut sub numele de lizozim, o enzimă care ucide bacteriile, vinovate de acnee prin digerarea pereților celulari. Iată cum poți folosi albușul de ou.

1. Îndepărtează părul facial nedorit

Această mască te ajută să scapi de părul facial de pe  frunte, obraji sau buza superioară! În plus, face pielea mai fină și mai proaspătă. Aplică  puțin albuș de ou pe față cu o perie. Acoperă fața cu un prosop de hârtie. Acum acoperă prosopul de hârtie cu un alt strat subțire de albuș, pentru a-l fixa mai bine. Când masca este complet uscată, îndepărtează rapid prosopul de hârtie, care va elimina firele de păr. Pentru a consolida rezultatele, poți repeta masca după 2-3 zile.

2. Reduce porii faciali

Albușurile au proprietăți astringente care ajută la strângerea porilor și la reducerea dimensiunii acestora. Se amestecă 1 albuș de ou cu 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie (sau oțet de mere). Aplică amestecu pe toată fața. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi se clătește cu apă rece. Pentru a consolida rezultatele, fă această mască de 2 ori pe săptămână.

De ce să îți pui smântână în păr


3. Întărește ovalului feței

Proprietățile astringente ale albușului sunt utile și pentru întărirea ovalului feței și întărirea pielii îmbătrânite. Aplică un strat subțire de albuș de ou pe zonele cu probleme, folosind o perie curată sau un burete. După ce albușul se usucă, spală-te pe față. Repetă masca de 3 ori pe săptămână.

4. Vindecă tenul gras

Albușurile sunt deosebit de bune pentru persoanele cu un ten gras și predispus la acnee. Înainte de a aplica masca, spală-te pe față cu apă caldă și demachiant și șterge-te cu un  prosop moale. Aplică un strat subțire de albuș pe față și lasă-l să se usuce. După ce se usucă, îndepărtează masca clătind fața cu apă rece. Dacă dorești, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, ulei de portocale sau de mentă, o linguriță de suc de lămâie sau miere, care au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii excelente.

Impactul stresului asupra calității vieții: 5 pași pentru a-l folosi în avantajul tău


5. Vindecă acneea

Apariția acneei este cauzata de secreția excesivă de sebum. Deoarece albușul de ou este excelent la vindecarea tenului gras, poate fi folosit cu succes și în lupta cu acneea. Dar procedează cu prudență: pielea predispusă la acnee este foarte sensibilă, așa că aplică albușul cu vârful degetelor. De asemenea, adaugă câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai în albușul de ou pentru un tratament mai eficient.

6. Previne secreția de sebum pe scalp

Fă o mască eficientă pentru părul gras, predispus la mătreață din albușul de ou. Amestecă 1 albuș cu 1 lingură de miere și 5 picături de ulei esențial de lavandă (sau orice alt ulei esențial). Aplică masca pe scalpul uscat și lasă-o să acționeze 10 minute, apoi clătește bine părul cu apă rece și un șampon ușor. Această mască curăță perfect scalpul, reduce dimensiunea porilor și a foliculilor de păr, prevenind secreția de exces de sebum.

Cât de des ar trebui să te vopsești. Trucul care te salvează dacă ai fire albe sau vrei să-ți schimbi culoarea părului

7. Adaugă strălucire părului

Părul gras și plictisitor este greu de coafat. Dar îl poți repara dacă ai 10 minute  și 1 ou. Albușu se bate ușor cu un tel până când apare spumă, apoi se aplică pe părul uscat. Poți  adăuga o linguriță de suc de lămâie sau oțet de mere. Acoperă părul cu o cască de duș și lasă masca să acționeze  10 minute. Clătește părul cu apă rece. Părul tău va străluci datorită proprietăților magice ale albușului de ou!

8. Te scapă de punctele negre

Mască din albuș de ou strânge porii pielii și scoate la suprafață comedoanele (puncte negre) blocate adânc în pori. Pielea trebuie, mai întâi curățată bine. Mască trebuie făcută imediat după ce ai ieșit din baie. Aplică pe piele un albuș de ou, amestecat cu o tabletă de cărbune activat sau ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu. Lasă să se usuce complet, apoi clătește  cu apă rece.

Cum să-ți crești genele rapid. Încearcă trucul cu rozmarin

 

9. Reduce pungile de sub ochi

Masca de albuș poate reduce eficient umflarea pleoapelor inferioare și te scăpa de pungile de sub ochi. Amestecă albușul cu un praf de sare și aplică masca sub ochi, cu mișcări circulare și ușoare. Așteaptă  până se usucă, apoi clătește cu apă rece și aplică ulei de cocos sau cremă de ochi.

10. Reduce liniile fine

Deoarece albușurile de ou strâng și albesc ușor pielea, această proprietate este foarte utilă în întârzierea îmbătrânirii premature, cauzate de liniile fine sau petele de vârstă. Încearcă  să aplici un albuș de ou pe zonele cu probleme de două ori pe săptămână. Încearcă să ții fața nemișcată în timp ce masca se usucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel