De ce să îți pui smântână în păr

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
De ce să-ți pui smântână în păr - Foto: Freepick @valuavitaly
De ce să-ți pui smântână în păr - Foto: Freepick @valuavitaly

Măștile de păr hrănesc firele de păr, pe care le întăresc și hidratează. Te vei putea lăuda, astfel, cu o podoabă capilară bogată și mătăsoasă. 

Smântâna hrănește perfect părul, îi conferă netezime și umple golurile care au fost obținute ca urmare a deteriorării părului. Merită să acorzi atenție faptului că smântâna decolorează culoarea părului sau ajută  la spălarea vopselei.

Iată o mască minunată din smântână grasă pentru părul uscat. Ai nevoie de:

- un pahar de smântână (pentru părul lung) 15-20% grăsime,

- trei gălbenușuri de ou.

Toate acestea se bat cu o lingura sau cu un blender. Amestecul rezultat se aplică pe păr, de la rădăcini până la vârfuri, apoi se înfășoară cu un prosop. Ține masca circa 20 de minute. Pentru  a nu te plictisi, poți umple în prealabil baia cu apă fierbinte și sare aromată și te întinzi în ea în timp ce masca funcționează. După expirarea timpului, părul trebuie spălat bine cu apă caldă.

Cât de des ar trebui să te vopsești. Trucul care te salvează dacă ai fire albe sau vrei să-ți schimbi culoarea părului

Mască pentru păr normal din smântână slabă cu miere. Ai nevoie de:

 - un pahar de smântână cu conținut scăzut de grăsimi,

- un pahar de miere.

Amestecă cele două ingrediente și aplică masca pe păr de la rădăcini până la vârfuri. Înfășoară părul cu un prosop. Dacă vei folosi această mască în mod regulat, părul tău va fi des, neted și mătăsos, deoarece mierea și smântâna își sporesc reciproc proprietățile.

Mască pe bază de smântână și iaurt. Dacă ai părul subțire și slăbit, poți folosi această mască.

Ai nevoie de:

-  un pahar de smântână cu conținut scăzut de grăsimi,

-  un pahar de iaurt.

Amestecă cele două ingrediente și aplică masca obținută pe păr. Înfășoară părul cu un prosop și așteaptă o jumătate de oră. La final, spală părul bine cu șampon. Vei vedea, cp firele de păr vor fi mai groase și mai puternice. Utilizează masca în mod regulat pentru a obține rezultatul dorit.

8 măști care îți întineresc și luminează tenul. Le poți face acasă, simplu și rapid

Mască de păr cu smântână și morcov. Această mască  este perfectă pentru combaterea căderii părului. Vei avea nevoie de :

- una sau două linguri de smântână,

- trei morcovi proaspeți, de preferință suculenți.

Se rad morcovii prin răzătoarea fină și se amestecă cu smântâna. Aplică masca uniform pe păr, pe toată lungimea timp. Masca se lasă să acționeze 40 de minute, apoi urmează procedura obișnuită de spălare a capului cu șampon. Masca trebuie aplicată de 2-3 ori pe săptămână. Dacă dorești poți folosi suc proaspăt de morcovi în loc de morcovi rași.

Cum să-ți crești genele rapid. Încearcă trucul cu rozmarin

Mască cu smântână pentru păr normal și gras. Ai nevoie de:

- smântână - două linguri,

- ulei  din semințe de struguri - trei linguri,

- ulei esențial de salvie - 5-6 picături.

Se amestecă toate ingredientele și masca se aplică pe rădăcinile firelor de păr. Apoi, părul  se înfășoară cu un prosop și, după 30-40 de minute, se spală cu șampon, ca de obicei.

Această mască poate fi folosită și dacă ai părul uscat. Singura condiție este să adaugi mai puțină smântână și mai mult ulei. Și ar trebui să folosești un ulei gras precum: brusture, ricin, semințe de in.

Măștile de păr cu miere: efect maxim cu un cost minim

Mască pentru întărirea firelor de păr. Ai nevoie de:

- decoct de rădăcini de brusture - 50 de grame,

- smântână - trei linguri.

Amestecă cele două ingrediente și aplică-le pe păr. După 30 de minute, spală părul cu șampon. Cea mai bună opțiune este să folosești smântână grasă și de calitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel