8 măști care îți întineresc și luminează tenul. Le poți face acasă, simplu și rapid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
8 măști care îți întineresc și luminează tenul - Foto: Freepick @user18526052
8 măști care îți întineresc și luminează tenul - Foto: Freepick @user18526052

Îmbunătățește starea tenului tern și uscat cu ajutorul măștilor de frumusețe, pe care le poți face acasă, folosind produsele din bucătărie.

Îngrijirea sănătății și păstrarea unui ten tânăr sunt necesare în orice moment al anului. Însă sezonul rece îți afectează negativ bunăstarea și, prin urmare, aspectul tenului.

Explicația este foarte simplă: vremea rece nu este confortabilă, cantitatea consumată de vitamine este minimă, lipsește aerul proaspăt și razele solare. La acestea se adaugă lipsa somnului, stresul, chiar și vârsta. Toate aceste nu adaugă strălucire ochilor și elasticitate pielii. Dar nu dispera. Îți poți ajuta organismul cu o nutriție îmbunătățită, iar pielea cu îngrijire temeinică. Apelează la măștile cosmetice făcute în casă pentru a hrăni și hidrata pielea.

Mască de ouă cu miere

Amestecă o linguriță de miere cu smântână. Adaugă gălbenușul crud și amestecă bine. Masca se aplică pe pielea feței și în jurul ochilor timp de 20 de minute. Clătește masca cu apă caldă. Starea tenului se va îmbunătăți considerabil după câteva proceduri. Dar chiar și după prima aplicare a măștii, pielea ăți va mulțumi. 

Cinci moduri de a rămâne sănătos fără exerciții fizice

Mască cu avocado și miere

Transformă un avocado copt și moale într-un piure. Adaugă o linguriță de miere naturală lichidă în piure și amestecă bine. Această mască poate fi aplicată și pe pielea feței și a gâtului, precum și în jurul ochilor. Masca face față ridurilor fine și hrănește pielea.

Mască cu miere și ulei

Înainte de aplicarea măștii, ar trebui să faci o baie de aburi sau o compresă dintr-un decoct de flori de tei.

Decoctul se prepară în felul următor: peste o 1 lingură de flori de tei se toarnă 200 ml apă.  Amestecul se fierbe 10 minute, apoi se strecoară.

Pentru mască: amestecă o linguriță de miere și un gălbenuș proaspăt. Apoi adaugă 15 picături de ulei din semințe de struguri sau de caise, 1 linguriță de suc de lămâie. Amestecă bine până se omogenizează și aplică masca pe față și gât pentru 20 de minute. Clătește cu apă caldă. Masca va reda fermitatea și elasticitatea pielii îmbătrânite.

Ce se întâmplă dacă te dai cu cremă cu aur pe față. Detaliu pe care trebuie să-l știi de acum. Diferența dintre aurul coloidal și aurul de 24K: Are mare putere

Mască de gheață

Ești supărat din cauza pungilor de sub ochi. Poți face față acestei probleme cu ajutorul gheții. Înfășoară bucăți de gheață pisată într-o pungă de plastic și aplică pe pielea de sub ochi timp de 5 minute. Când efectuezi primele proceduri, aplică gheață pe piele cel mult 1 minut sau chiar mai puțin. Obișnuiește treptat pielea cu procedurile reci.

În loc de o mască de gheață, puteți folosi o bucată de gheață pentru a șterge pielea din jurul ochilor. Dimineața, înainte de a te machia, șterge pielea din jurul ochilor cu o bucată de gheață cu mișcări circulare. Lasă lichidul să se absoarbă în piele. Gheața poate fi făcută din suc de castraveți, suc de pătrunjel proaspăt sau suc de fructe de pădure.

Măștile de păr cu miere: efect maxim cu un cost minim

Mască de aloe vera

Amestecă 2 lingurițe de des suc de aloe vera cu 2 capsule de ulei de pește și 5 picături de vitamina E lichidă. Aplică amestecul pe dischete de bumbac și pune-le pe zona ochilor timp de 15 minute. Îndepărtează restul măștii cu un prosop de hârtie. Aloe hidratează perfect pielea uscată și elimină ridurile.

Mască de fulgi de ovăz

Macină într-un blender  1 lingură de fulgi de ovăz.  Adaugă puțin lapte cald în fulgii de ovăz pentru a face o pastă. Aplică produsul pe pielea din jurul ochilor și lasă-o  să acționeze 20 de minute. Clătește masca cu apă caldă și aplică o cremă hrănitoare în funcție de tipul de piele.

Mască cu lapte de banane pentru piele uscată

Pasează o banană coaptă, amestecă cu 2 linguri de lapte bogat în grăsimi. Amestecă bine și aplică masca pe fața curățată pentru 25 de minute. Îndepărtează masca cu un tampon de bumbac, înmuiat în lapte cald sau apă caldă. Se recomanda aplicarea măștii, pe pielea uscată, de două ori pe săptămână. 

Pudra de talc, aliatul tău de nădejde: zece 10 moduri în care o poți folosi. Descoperă-le pe toate

Baie aromatică cu sare de mare și uleiuri esențiale

Pentru această procedură, ai nevoie de două linguri de sare de mare și 7 picături de ulei esențial de citrice sau lămâie. Pune uleiul esențial în sare amestecă și apoi, adaugă sarea  în apă. Dacă pui uleiul direct în apă, eterul se va evapora rapid. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de +38 C. Durata procedurii nu trebuie să fie mai mare de 20 de minute. Într-o săptămână, poți face 2 astfel de proceduri de aromaterapie.

O baie parfumată, saturată cu sare de mare, va calmarea durerile de mușchi și articulații și îți va îmbunătățirea starea de spirit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel