Pudra de talc, aliatul tău de nădejde: zece 10 moduri în care o poți folosi. Descoperă-le pe toate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pudra de talc, aliatul tău de nădejde. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers
Pudra de talc, aliatul tău de nădejde. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers

Pudra de talc este un produs cosmetic, prezent în casele noastre. Cu toate acestea, utilizarea acestui produs este adesea oarecum limitată. 

Pudra de talc se folosește mai ales după schimbarea scutecului bebelușului. Din păcate, nu-i exploatezi întregul potențial, deoarece pudra de talc are mai multe funcții pentru îngrijirea personală.

Talcul este obținut dintr-un mineral moale, format din magneziu și siliciu. Pudra de talc pe care o știi are proprietăți respirabile și liniștitoare. 

Ce greșeală faci când folosești săpunul. Cum te poți îmbolnăvi din cauza acestuia. De care ar trebui să alegi

Pudra de talc se aplică pe pielea sugarilor împotriva iritației la schimbarea scutecului deoarece este absorbantă. În realitate, însă, are multe alte utilizări care pot fi exploatate la orice vârstă.

Știai că poți folosi pudra de talc în 10 moduri și nu doar pentru piele?

1. Folosește pudra de talc pe corp, după baie. De fapt, pudra de talc usucă mai repede pielea și dă o senzație de căldură. În plus, pielea va mirosi frumos. Cu toate acestea, ar fi indicat să eviți zonele intime.

2. Datorită caracteristicilor sale, talcul este un aliat excelent împotriva transpirației, tocmai pentru că o poate absorbi.

3. Pudra de talc poate fi utilizată pe picioare. Va contracara mirosul urât și va preveni și formarea micozei unghiilor.

4. Vara, pudra de talc poate fi aplicată pe coapse, pentru a a evita frecarea și iritația. Un strat de talc usucă transpirația de pe piele și, astfel, nu vor mai apărea iritații.

Fisticul, fructul versatil, cu beneficii pentru sănătate. Ajută în reducerea colesterolului și previne bolile de inimă

5. De asemenea, pudra de talc ameliorează tenul gras și combate acneea. Amestecă puțină pudră de talc cu apă, până când obții o consistență asemănătoare unei paste. Aplică masca pe față, lasă-o să acționeze 10 minute, apoi spală-te pe față cu apă rece. Tenul nu va mai fi gras din cauza sebumului și va fi uniform.

Pentru pielea uscată însă este mai bune să folosești alte produse  pentru a evita o deshidratare mai mare. Ai grijă să nu inhalezi pudra de talc în timpul utilizării.

6. Multe femei folosesc pudra de față  pentru a armoniza tenul feței în timpul machiajului. Ei bine, dacă pudra pentru ten s-a terminat, poți folosi pudră de  talc. În același timp, pudra de talc amestecată cu fond de ten va face pielea mai mată și mai naturală.

Ceaiul care ajută în tratarea bolilor de plămâni. Are efecte și asupra afecțiunilor gastrice, hepatice și renale

7. Un strat de pudră de talc aplicată pe buze va fixa rujul. 

8. Pune puțină pudră de talc într-o ojă lucioasă și vei obține o nuanță mată drăguță. 

9. Pune pudră de talc pe păr înainte de a-l pieptăna și șuvițele rebele se vor aranja cum dorești. De asemenea, poți folosi pudra de talc ca un șampon uscat, pentru a curăța părul atunci când nu ai  timp să-l speli. 

10. În cele din urmă, aplicarea unor pudre de talc pe piele, înainte de epilare, te ajută să eviți iritațiile. De asemenea, funcționează la fel de bine și în cazul bărbaților, care folosesc aparatul de ras pentru a se bărbieri. Pudra de talc va preveni înroșirea pielii.

Iată cum poți folosi pudra de talc în 10 moduri diferite. Folosește-o cu fiecare ocazie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel