Măștile de păr cu miere: efect maxim cu un cost minim

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Măștile de păr cu miere, efect maxim cu un cost minim. Foto: Freepick @freepik
Măștile de păr cu miere, efect maxim cu un cost minim. Foto: Freepick @freepik

Măștile de păr cu miere sunt recomandate doamnelor și domnișoarelor care au șuvițele arse, uscate și deteriorate.

S-au scris probabil mii, dacă nu milioane, de tratate despre proprietățile medicinale ale mierii. Datorită vitaminelor, a mineralelor, a proteinelor, a proprietăților antibacteriene și antioxidante, mierea a fost folosită ca remediu natural pentru tot felul de afecțiuni, de la vindecarea rănilor și ameliorarea problemelor digestive, până la ameliorarea durerilor de gât și îmbunătățirea stării pielii.

Prin urmare, nu este de mirare că mierea poate fi folosită pentru a hrăni, a îmbunătăți starea și a întări părul. Mai mult decât atât, mierea are un efect mai rapid decât produsele cosmetice. Îți poți face propria mască de păr acasă folosind mierea ca ingredient-cheie.

Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Urmează aceste sfaturi pentru cele mai bune rezultate

Mierea poate fi utilă într-o mască de păr din următoarele motive:

- hidratează părul uscat și scalpul;

- reduce fragilitatea părului;

- redă strălucirea;

- îmbunătățește culoarea naturală a părului;

- catifelează părul;

- tratează bolile inflamatorii și fungice ale scalpului.

De asemenea, mierea funcționează bine ca agent de legare. Aceasta înseamnă că este o bază bună pentru masca de păr dacă dorești să mai incluzi și alte ingrediente.

Muștarul, beneficii incredibile. De ce să îți pui muștar pe față și păr. Amestecă 1 lingură de muștar în jumătate de litru de apă caldă

Mierea din masca de păr  poate  vindeca, hrăni și repara mai intens șuvițele decât un balsam obișnuit.

Cum să faci o mască de păr cu miere?

Există multe rețete diferite pe care le poți folosi pentru a face o mască de păr cu miere. Iată, de exemplu, una dintre cele mai simple și potrivite pentru părul uscat și deteriorat.

Ingrediente necesare:

- 1/2 cană miere;

- 1/4 cană ulei de măsline;

- un bol și o pungă mare de plastic.

Amestecă bine mierea și uleiul de măsline într-un bol. Încălzește amestecul la foc mic sau în cuptorul cu microunde. Aplică masca pe părul curat și umed de la rădăcini până la vârfuri. Masează ușor scalpul cu mișcări circulare cu vârful degetelor. Acoperă părul cu o pungă de plastic, apoi cu un prosop. Lasă masca pe păr timp de 30 de minute, apoi spală părul cu șampon.

Hreanul, cel mai bun prieten al fumuseții: atenuează petele de vârstă și întinerește tenul

Pentru a crea măști de păr, mierea poate fi combinată cu multe alte ingrediente care oferă beneficii suplimentare.

Mască cu miere pentru curățarea scalpului

Alături de miere, această mască include iaurt și ulei de cocos. Proteinele și acidul lactic din iaurt curăță scalpul și întăresc părul. Uleiul de cocos vă va hidrata și înmuia părul.

Compoziția măștii este următoarea:

- 1/2 cană iaurt simplu (sau smântână);

- 3-4 linguri de miere;

- 2 linguri de ulei de cocos.

Amestecă mierea și uleiul de cocos și apoi încălzește amestecul în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde sau pe aragaz. Se adaugă iaurtul si se amesteca bine până se omogenizează. Aplică masca pe păr și scalp.

Mască de întărire a firelor de păr

Pe lângă miere, această mască conține ou și ulei de cocos. Conținutul bogat în proteine ​​​​și ingredientele active ale oului pot întări părul, făcându-l mai puțin predispus la rupere și deteriorarea cauzată de căldură și coafare.

Secretul tinereții a fost descoperit: Prelungește viața. A încetinit ritmul de îmbătrânire, e posibil, există dovezi

Tratamentele cu proteine ​​sunt o parte populară a tratamentelor moderne pentru păr și pot ajuta la repararea șuvițelor slabe și fragile. Uleiul de cocos va înmuia și hidrata părul.

Compoziția măștii este următoarea:

- 2 linguri de miere;

- 2 linguri de ulei de cocos;

- 1 ou mare.

Combină uleiul de cocos și mierea și apoi încălzește ușor amestecul într-o cratiță mică pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Apoi adaugă oul bătut și amestecă bine. După ce toate ingredientele sunt bine amestecate, aplică masca pe păr. Lasă masca pe păr timp de 15-30 de minute, apoi clătește-ți bine părul cu apă caldă pentru a îndepărta toate ingredientele.

Cum alegem șamponul și ce nu știai despre balsam. Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap. Secretul pe care nu îl știai. Pavelina Andrei: Nu se folosește niciodată

Cu numeroasele sale proprietăți vindecătoare, mierea folosită într-o mască pentru păr ajută la hidratarea șuvițelor și a scalpului, la înmuierea firelor aspre și încrețite, la restabilirea strălucirii și la reducerea căderii părului. Dacă părul este uscat, folosește masca cu miere de câteva ori pe săptămână. Dacă părul este gras, folosește masca cu miere o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel