Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Urmează aceste sfaturi pentru cele mai bune rezultate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Foto: Freepick @ photohobo
Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Foto: Freepick @ photohobo

Nu neglija pielea gâtului și a decolteului, deoarece aceste zone sunt foarte delicate și sensibile.

Pielea din zona gâtului și a decolteului îmbătrânește repede. Prin urmare, pentru a menține tinerețea și prospețimea pielii, este necesar să ai grijă de ea în mod regulat.

Cauzele îmbătrânirii pielii gâtului și a decolteului sunt diverse. Printre acestea se numără:

- expunerea constantă la factorii de mediu: apă dură, radiații ultraviolete, vânt;

- activitate slabă a glandelor sebacee. Din această cauză, metabolismul lipidic este dificil, zona gâtului nu primește suficiente lipide, apare deshidratarea și pierderea nutrienților;

- factor genetic;

- malnutriție și deshidratare: pielea se estompează din cauza lipsei de umiditate și nutrienți;

- lipsa activității fizice. Există mușchi în zona gâtului și a decolteului care ajută această zonă să fie încordată. Dacă nu există activitate fizică, pielea își pierde tonusul.

Secretul tinereții a fost descoperit: Prelungește viața. A încetinit ritmul de îmbătrânire, e posibil, există dovezi

Dacă nu se poate face nimic cu genetica, atunci toate celelalte cauze pot fi ajustate. Adică, trebuie să ai o alimentație corectă, să nu uiți de activitatea fizică și îngrijirea adecvată.

Procedura de curățare este obligatorie, aceasta fiind primul pas în îngrijirea pielii gâtului. 

Spală pielea cu un săpun neutru sau blând. Infuziile din plante dau un efect bun. În acest scop, poți folosi mentă, roinița, rozmarin, salvie, mușețel. Pune pahar de apă clocotită peste o lingură din planta uscată. După ce s-a infuzat, strecoară și spală pielea gâtului și a decolteului.

O dată pe săptămână trebuie să folosești un scrub special, care va exfolia particulele moarte de piele. Scrub-ul trebuie aplicat cu mișcări ușoare.

Pune o lingură din acest ingredient în șampon. Efectul uluitor de care n-o să te mai saturi

Pentru ca pielea gâtului să fie elastică și proaspătă, este necesar să se efectueze, dimineața, proceduri de apă. Adică, îndreaptă jetul de apă pe gât și decolteu. Apa întărește țesuturile și ajută la reglarea microcirculației. În plus, gâtul poate fi frecat cu cuburi de gheață, care tonifică pielea. 

În fiecare dimineață trebuie să aplici o cremă hidratantă. Hidratează perfect pielea cu o compresă de contrast. Prepară o infuzie de mușețel și una de mentă. Una trebuie răcită, iar cealaltă să rămână fierbinte. Înmoaie un prosop în infuzia rece, iar un alt prosop în infuzia fierbinte. Aplică, alternativ, cele două prosoape pe gât. La final, aplică o cremă sau o mască hrănitoare.

Trebuie să reții că nu poți folosi crema de față și pentru decolteu și gât. Este mai bine să cumperi o cremă separată și să o aplici, în fiecare seară, pe gât și decolteu.

Vitaminele și mineralele, necesare pentru unghii sănătoase și frumoase

De asemenea, poți face o mască cu banane. Amestecă o banană cu două linguri de brânză de vaci și un gălbenuș crud. Aplică masca pe gât și decolteu. După o jumătate de oră te poți spăla.

Pentru ca pielea de pe gât să fie elastică și elastică, este foarte important să mănânci corect. Ce ar trebui să mănânci? Alimente bogate în vitaminele C, A si E, acizi grași, proteine ​​usor digerabile, fier, zinc, fibre.

Acestea se regăsesc în: pește și fructe de mare, uleiuri vegetale, nuci, semințe, carne de pui, de iepure, ierburi și legume verzi, cereale, organe, citrice, ciocolată neagră, produse lactate fermentate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel