Hreanul, cel mai bun prieten al frumuseții: atenuează petele de vârstă și întinerește tenul

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Hreanul este cel mai bun prieten al fumuseții. Foto: Freepick @wirestock
Hreanul este cel mai bun prieten al fumuseții. Foto: Freepick @wirestock

Hreanul este cel mai bun prieten al sănătății, deoarece conține o cantitate mare de vitamina C, acid ascorbic, vitaminele A, B1, B2, B6, PP, proteine, fibre, acid folic.

Hreanul întărește sănătatea și îmbunătățește aspectul tenului. Nimeni nu știe când strămoșii noștri au încercat pentru prima dată hreanul sălbatic și când l-au cultivat pentru prima dată.

Oamenii de știință, după ce au studiat planta, au ajuns la concluzia că hreanul este un afrodisiac, care are capacitatea de a crește dorința sexuală atât la bărbați, cât și la femei. 
În antichitate, în Grecia antică, hreanul era folosit ca și condiment pentru a trezi dorința de dragoste.

Hreanul a început să fie cultivat în Germania  în secolul al XVI-lea, iar în Franța în secolul al XVIII-lea. În zilele noastre, hreanul este cultivat aproape în toată lumea: în Europa, Japonia, China, Sri Lanka, India, Canada și SUA.

Sucul de sfeclă roșie, asociat cu fortificarea musculară. Care este elementul ce ajută și ce alte beneficii mai are

Hreanul este o plantă medicinală valoroasă. Rădăcinile de hrean conțin o cantitate mare de vitamina C, mult mai mare decât în ​​lămâi. În ceea ce privește conținutul de acid ascorbic, rădăcinile de hrean sunt pe locul al doilea după măceșe și coacăze negre.

Rădăcinile de hrean conțin și vitaminele A, B1, B2, B6, PP, carbohidrați, apă, proteine, fibre, cenușă, ulei esențial de muștar, acid folic, flavonoide, micro și macro elemente(sodiu, potasiu, calciu, fosfor, sulf, cupru, fier, siliciu, zinc, bor, vanadiu, rubidiu, mangan, molibden, nichel), dar și alte substanțe.

Sucul de hrean are proprietăți antimicrobiene și dezinfectante 


În antichitate, hreanul era folosit pentru a trata lepra. Uleiul esențial de muștar, conținut în hrean, ucide microbii care au intrat în organism. Și izotiocianații, care fac parte și din hrean, nu permit bacteriilor să se înmulțească, protejează împotriva răcelilor, a cariilor și a bolilor infecțioase. Hreanul conține și lizozim, o substanță care distruge majoritatea virușilor și bacteriilor.

Ceaiul de cătină, beneficii multiple. Cum se obține și cine trebuie să fie precaut înainte de consum. Pîrvu: Este un superaliment

Hreanul îmbunătățește funcționarea sistemului gastrointestinal, contribuind la producerea de enzime care stimulează intestinele. Având efect diuretic, hreanul este util rinichilor, iar cu efectul coleretic este util pentru ficat.

Hreanul crește potența la bărbați și are un efect benefic asupra funcției de reproducere în general. De asemenea, este folosit pentru tratarea  reumatismului și a gutei, pentru a accelera regenerarea țesuturilor și pentru a încălzi mușchii. În plus, substanțele care alcătuiesc hreanul au un efect analgezic puternic.

Există dovezi că hreanul luptă cu succes împotriva tumorilor, ajutând organismul să distrugă celulele canceroase. Hreanul conține substanțe care împiedică răspândirea metastazelor.

Hreanul, utilizat pe scară largă în cosmetologia populară

Atenuează pistruii și petele de vârstă și întinerește pielea cu câțiva ani, deoarece facilitează fluxul sanguin către celulele tenului. Astfel, se activează circulația sanguină, ceea ce îmbunătățește metabolismul și reînnoiește celulele.


Mască pentru eliminarea petelor de vârstă și a pistruilor

Toacă rădăcina de hrean în blender. Adaugă jumătate de pahar de lapte acru și fulgi de ovăz măcinați. Amestecă bine. Puneți tifon pe fața curată, apoi aplică masca de hrean. Acoperă masca cu altă bucată de tifon lasă masca să acționeze 15 minute. Spală-te pe față cu apă rece.

Mască pentru combaterea acneei


Se rade o bucată de hrean și se aplică pe fața curată, unsă cu ulei de măsline. După 3 minute, îndepărtează masca cu un șervețel și spală-te pe fașă cu apă călduță.  Masca trebuie aplicată o singură dată de săptămână. Această mască nu trebuie aplicată pe pielea uscată, iritată.

Mască pentru întinerirea pielii feței și a decolteului


Rade o bucată de hrean prin răzătoarea fină. Adaugă un ou de găină și o lingură de  smântână și amestecă bine. Dacă pielea este uscată, adaugă doar gălbenușul. Dacă tenul este gras, adaugă doar albușul.

Aplică masca pe față pentru 15 minute. Îndepărtează masca cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă, apoi spală-te pe față cu apă la temperatura camerei. Poți aplica masca de două ori pe săptămână. Nu este recomandat să o faci mai des, pentru a nu-ți arde pielea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel