Greșeala pe care o facem cu toții când preparăm ceaiul. Dr. Mihail Pautov: Distrugem tot ce e bun din el

ceai mihail pautov ceai - Foto: Freepik & captura Antena1 - Medicool

Crezi că un ceai fierbinte e mereu sănătos? Greșit! Medicul Mihail Pautov explică ce distruge tot ce e benefic în plante, miere și lămâie și cum trebuie, de fapt, preparat ceaiul ca să-și păstreze proprietățile.

Puțini știu că modul în care preparăm un simplu ceai poate face diferența între o băutură plină de beneficii și una lipsită de proprietăți nutritive.

Medicul Mihail Pautov atrage atenția asupra unei greșeli comune pe care o fac majoritatea oamenilor: folosirea apei clocotite.

Temperaturile prea ridicate pot distruge vitaminele, enzimele și antioxidanții naturali din plante, transformând un obicei sănătos într-un gest inutil.

Specialistul explică de ce nu ar trebui să turnăm niciodată apă fiartă peste plicul de ceai și nici să adăugăm mierea sau lămâia în lichidul fierbinte, dacă vrem să păstrăm toate elementele benefice ale băuturii.

"Ceaiul niciodată nu trebuie făcut în apă fiartă, nu la 100 de grade, pentru că așa o să omorâm foarte multe elemente bune din acel ceai.

Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte, la 100 de grade celsius, dar nici lămâia, spre exemplu.

Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade celsius, atunci punem pliculețele de ceai, după care scade la 60 de grade celsius, când e bun de băut, iar atunci punem mierea, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim, ca să rămână sănătoasă băutura", spune Dr. Mihail Pautov pe rețelele de socializare.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare