Alegeri UMFCD București: au apărut listele de susținători și programele electorale

D.C. |
Data publicării:
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical


Competiția pentru conducerea UMF ”Carol Davila” a intrat în linie dreaptă. Candidează trei cunoscuți profesori. Doi dintre candidați sunt prorectori din actuala conducere a Universității, Viorel Jinga și Cătălina Poiană, iar profesorul Adrian Streinu-Cercel este managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”.

Alături de programele manageriale ale candidaților, care se regăsesc se site-ul Universității (www.umfcd.ro), au fost deja distribuite listele de candidați preferați pentru Senatul UMFCD de două dintre echipele de campanie ale candidaților, Jinga și respectiv Streinu-Cercel. Profesorul Adrian Streinu-Cercel a inclus ambii contracandidați pe lista propusă de el. Pe lista propusă de profesorul Jinga nu figureză nici profesorul Streinu-Cercel, nici vreunul dintre candidații de la Institutul ”Prof. dr. Matei Balș”. Nu a apărut încă o lista promovată de echipa Cătalinei Poiană.

Vineri, la Biblioteca Centrală Universitară, a avut loc o întâlnire între cadrele didactice, care a avut că scop obținerea sprijinului pentru tandemul de urologi, Viorel Jinga pentru poziția de rector și Ioanel Sinescu, actualul rector, pentru funcția de Președinte al Senatului.

După ce a trecut în revistă situația dificilă cu care se confruntă Universitatea din punct de vedere al locațiilor și calității precare a spațiilor de învățământ și de cercetare, Ioanel Sinescu consideră că singura soluție este realizarea unui nou campus universitar la Mogoșoaia, care, chiar departe de oraș, ar putea reprezenta o rezolvare a situației. Acest proiect a fost, de altfel, adus de multe ori în discuție în ultimii ani de actuala conducere a UMFCD, dar nu există însă pași concreți în acest sens. Printre prioritățile echipei Jinga-Sinescu, se numără și găsirea unei noi identități vizuale și a unui imn pentru Universitate.

Programul profesorului Adrian Streinu-Cercel este unul pragmatic, care se bazează pe creșterea finanțării (actualmente 92% din bugetul actual al universității este reprezentat de salarii și burse) care să permită rezolvarea cât mai rapidă a problemei spațiilor, digitalizarea Universității, creșterea veniturilor cadrelor didactice și ocuparea numeroaselor posturi vacanțe. Îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru studenți constituie altă prioritate a programului ”Să construim împreună universitatea de medicină  pentru secolul XXI”.

Prof. dr. Cătălina Poiană candidează de pe poziția de prorector al UMFCD și președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București și își propune creșterea calității actului educațional,  creșterea atractivității pentru studenți și îmbunătățirea continuă a condițiilor de muncă pentru cadrele didactice și administrative. Prof. dr. Cătălina Poiana nu a lansat până în momentul de față o listă cu posibili candidați la Senatul UMFCD.

Nici prof. dr. Streinu-Cercel, nici prof. dr. Cătălina Poiană nu au anunțat că sprijină un candidat pentru poziția de Președinte al Senatului UMFCD. Alegerile pentru Senatul UMFCD sunt programate pe 14 și 21 ianuarie, iar cele pentru Rector în luna februarie 2020.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel