Alergicii și astmaticii, mai puțin susceptibili să se infecteze cu coronavirus. Ce se întâmplă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alergiile severe
Alergiile severe

Alergicii și astmaticii alergici sunt mai puțin susceptibili să se infecteze cu coronavirus decât pacienții cu alte afecțiuni cronice, spun experții de la Organizația  Mondială a Alergologilor. Studiul pe care se bazează ei

Cercetări recente arată că, contrar credinței anterioare, astmul alergic și alergiile respiratorii nu sunt factori majori de risc pentru simptomele acute date COVID-19 - boala declanșată de infecția cu coronavirus-, la fel cum sunt alte probleme de sănătate.

Această constatare, evidențiată recent în Jurnalul de Alergie și Imunologie Clinică (link direct studiu), nu înseamnă că persoanele cu oricare dintre aceste condiții nu sunt susceptibile la COVID-19, dar ar putea fi liniștitor pentru astmaticii îngrijorați că au un risc mai mare, a spus Dr. Daniel Jackson, profesor asociat de pediatrie și medicină la Școala de Medicină și Sănătate Publică a Universității din Wisconsin.

Jackson, care a fost investigatorul principal al studiului prezentat în jurnal, a dezvăluit că o proteină găsită pe învelișul celulelor este mai puțin răspândită la pacienții cu astm cauzat de alergii, sau la cei cu alergii respiratorii cauzate de factori de mediu, cum ar fi polenul sau părul de la animalele de companie.

Noul coronavirus – SARS-CoV-2 - este un virus respirator care provoacă pneumonii virale severe - COVID-19. În cazuri grave, boala poate provoca insuficiență respiratorie, uneori fatală. Împreună cu vârsta înaintată, hipertensiunea, diabetul, bolile cardiovasculare, expunerea la tutun și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor(CDC) citează astmul ca factor care ar putea duce la un caz sever de COVID-19.

Alergicii și astmaticii au cantități mai mici de ACE2

Virușii trebuie să intre în celule pentru a se reproduce. Virusul care dă COVID-19 accesează celulele printr-o proteină specifică, ACE2, de care se leagă. Mai multe proteine ​​ACE2 de pe celulă facilitează intrarea virusului în interior, iar această proteină se găsește mai ușor pe celulele fumătorilor, diabeticilor și ale persoanelor cu hipertensiune.

Jackson a spus că expunerea cuiva la un alergen a dus la reducerea acestor proteine ​​pe celulele respiratorii. El a arătat, totuși, că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a determina dacă aceste proteine ​​fac o diferență în riscul de infecție și riscul de infecție severă.

Primele rapoarte ale specialiștilor pneumologi din China care nu au enumerat astmul ca factor de risc major pentru COVID-19 severe au fost neașteptate, deoarece persoanele cu astm tind să aibă un risc mai mare de infecții care pot duce la pneumonie, a spus Jackson.

„Acest lucru ne-a surprins având în vedere faptul că pacienții cu alergii și astm alergic tind să aibă mai multe probleme cu virusurile respiratorii”, a spus el.

El a remarcat, de asemenea, că astmul a fost un factor imens de risc pentru boala severă în cazurile de gripă H1N1 în pandemia din 2009.

„S-ar putea să nu fie astmul cel protector (contra COVID-19, n.r.), dar nu pare să crească riscul, așa cum am fi anticipat”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel