Alergii alimentare, pericole de Halloween

Alergiile alimentare la copii au devenit tot mai frecvente în ultimii ani, crescând de la 3,4% în anul 1997 la 5,1% în 2011. Potrivit Centrului de Control al Bolilor (CDC) din SUA, 4 până la 6 milioane de copii au alergii alimentare, creșterea înregistrată fiind de 50%. De Halloween, părinții copiilor cu alergii alimentare trebuie să fie atenți la pericolele care-i pândesc pe micuți, fiindcă aceștia potrivit tradiției primesc bomboane și dulciuri care pot conține alergeni.

,,La fiecare 3 minute, o reacție alergică la alimente trimite pe cineva la camera de gardă, aproximativ 40% dintre copiii cu alergii alimentare au avut o reacție alergică severă cunoscută sub numele de anafilaxie, o reacție bruscă ce poate fi fatală," a declarat Grupul de advocacy FARE –(Cercetare și Educație în domeniul Alterării Alimentare), potrivit WebMd.com.

Riscurile diferă de la un copil la altul, reacțiile alergice alimentare pot fi foarte diferite. Unii copii reacționează pur și simplu la atingerea unui alergen, iar alții doar dacă mănâncă produsul cu alergenii respectivi.

,,Unii copii fac urticarie, în timp ce alții au probleme de respirație și vărsături. În cele din urmă, dacă anafilaxia nu este tratată la timp, aceasta poate implica o scădere a tensiunii arteriale și apoi decesul, iar acest lucru se poate întâmpla în câteva minute ", a precizat dr. Jennifer Shih, directorul Centrului de Alergie și Imunologie pentru Copii din Atlanta.

Prevalența alergiilor la arahide și nuci s-a triplat, în perioada 1990 – 2000, asta înseamnă că cel puțin un copil din 13 are diverse restricții alimentare.

"Dacă se produce sau se manipulează un produs împreună cu un potențial alergen, există și riscul contaminării încrucișate. Pentru un copil poate fi la fel de puternică această contaminare ca și ingerarea produsului", a subliniat specialista.

Părinții copiilor cu alergii alimentare atrag atenția că Halloween nu este o sărbătoare lipsită de griji pentru familiile în care există astfel de alergii. Bomboanele își schimbă adesea ingredientele din care sunt fabricate, multe bomboane sunt înfășurate individual și nu au eticheta cu ingrediente, ceea ce face dificilă cunoașterea alergenilor pe care îi conțin.

Sfaturi pentru un Halloween sigur

FARE a creat un registru online și o hartă interactivă pentru a ajuta familiile copiilor cu alergii alimentare să găsească casele din apropierea lor care participă la Halloween și astfel toată lumea să fie informată cu privire la copiii care nu pot mânca toate bomboanele oferite. Grupul FARE le recomandă părinților ca înainte de Halloween să discute cu vecinii apropiați despre ce are copilul lor și să le atragă atenția asupra consumului de alimente cu potențial alerge și să păstreze injectorul de epinefrină la îndemâna copilului, împreună cu telefonul mobil, în cazul este nevoie să apeleze la serviciul de urgență. Tot părinții sunt cei care trebuie să discute cu copiii lor despre ce ar trebui să facă atunci când ajung înt-o casă unde li se oferă obiecte care nu sunt în siguranță pentru ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel