O nouă alertă din cauza țânțarilor purtători ai virusului West Nile, în Capitală

DCMedical Team / 29 iul 2021 / 16:45
Infectie transmisă de țânțari
Infectie transmisă de țânțari

O nouă alertă din cauza țânțarilor purtători ai virusului West Nile, în Capitală. Mai multe probe au fost prelevate și se așteaptă rezultatele.

În această dimineață a fost confirmată o nouă probă pozitivă, în cartierul Sălaj din București, după ce, în cursul săptămânii trecute, alte două analize de laborator au evidențiat prezența virusului West Nile a specii de țânțari. Țânțarii purtători ai virusului sunt în zona Splaiul Republicii, sar specialiștii spun că  țânțarii purtători de virus ar putea fi prezenți în zonele Eroilor, Regie, Universitate, Crângaşi, parcurile Cișmigiu şi Izvor.

"În acest an, am încercat sa acoperim întreaga zonă a Municipiului București. Avem 16 capcane montate în cele șase sectoare, în zone cu vegetație, zone vizitate de păsări sălbatice", a transmis Elena Fălcuţă, cercetător Institutul Cantacuzino, potrivit Antena 3.

Pericolul de îmbolnăvire este mare, mai ales în parcurile din centrul orașului, chiar dacă până acum nu a fost confirmat - oficial - niciun caz.

Primăria Generală a intensificat dezinsecțiile, însă, la o săptămână după ce a fost anunțată de situație. Medicii ne sfătuiesc să ne protejăm şi în cazul primelor simptome, să mergem la Camera de Gardă.

Simptomele infecţiei cu West Nille

Doar 20% dintre oamenii infectați cu West Nile dezvoltă simptome moderate sau severe. Acestea pot varia, de la febră, vărsături şi dureri de cap, până la stări de confuzie, comă şi alte manifestări neurologice grave.

Specialiştii recomandă să ne protejăm de țânţari cu ajutorul spray-urilor.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy