Alexandru Rafila a explicat care vor fi cele mai sigure școli, în contextul pandemiei

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof. dr. Alexandru Rafila
Prof. dr. Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a explicat care vor fi, pentru copii, cele mai sigure școli și ce trebuie făcut pentru aceasta.

Profesorul Alexandru Rafila a spus la Digi24 că școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Astfel s-ar atinge două obiective în opinia medicului: unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. El a mai spus, de asemenea, că speră să nu fie dezavantajați cei ai căror părinți nu sunt vaccinați.

„A fost astăzi ședința asta la Guvern legată de reînceperea școlilor și s-a discutat foarte mult. Copiii vaccinați, nevaccinați... sunt avantajați, dezavantajați... Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinați și nevaccinați, mai ales că până la vârsta de 12 ani în mod evident ei nu se pot vaccina, chiar dacă părinții lor ar dori acest lucru. Cred că mesajul pe care trebuie să îl transmitem este următorul: școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Asta este de fapt protecția maximă și responsabilitatea pe care o poate oferi părintele, copilului său când merge la școală. Pentru că dacă marea majoritate a părinților și adulților cu care trăiește împreună copilul sunt vaccinați, riscul de transmitere în școală, posibilitatea de transmitere în școală va fi foarte, foarte mică”, a precizat medicul.

„Cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor. Vreți să aveți o siguranță în ceea ce privește copilul vostru la școală? Încercați voi să vă vaccinați, ca să-l protejați. Și în felul ăsta cred că am atinge două obiective – unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. Ambele obiective cred că sunt rezonabile și este de dorit să se întâmple”, a mai spus Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel