Alexandru Rafila, despre măști: Improvizațiile nu sunt bune

Adisa Codruț / 22 apr 2020 / 18:07

După 15 mai, toți românii vor fi obligați să poarte măști de protecție, în spațiile închise. Prof. dr. Alexandru Rafila a explicat cum va trebui să procedăm.

"Aţi auzit recomandarea din partea OMS care are două elemente. Primul este legat de obligativitatea utilizării măştii pentru toate persoanele care au infecţii respiratorii, indiferent dacă discutăm de spaţii închise sau deschise. Cel de-al doilea este legat de utilizarea măştii de către persoane aparent sănătoase şi care se deplasează în spaţii închise sau în mijloace de transport în comun. Sigur că o mască, dacă este folosită reduce riscurile de îmbolnăvire.

Cel mai bine este să folosim măștile de unică folosință cu trei pliuri - aşa-numitele măşti chirurgicale - care sunt filtrante, reţin acele microparticule care sunt vehiculul virusului. Această mască se poartă câteva ore, până devine umedă. Depinde mult de sezon, de intensitatea activităţii fizice pe care o faci, ca să se umezească mai repede sau mai târziu. Masca trebuie schimbată cel puţin o dată pe zi. Va fi nevoie de cel puţin două măşti pe zi, când persoana se deplasează cu mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă", a explicat prof.dr. Alexandru Rafila, la Antena 3.

Citește mai multe pe DC NEWS

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy