Alexandru Rafila, despre măști: Improvizațiile nu sunt bune

Adisa Codruț |
Data publicării:

După 15 mai, toți românii vor fi obligați să poarte măști de protecție, în spațiile închise. Prof. dr. Alexandru Rafila a explicat cum va trebui să procedăm.

"Aţi auzit recomandarea din partea OMS care are două elemente. Primul este legat de obligativitatea utilizării măştii pentru toate persoanele care au infecţii respiratorii, indiferent dacă discutăm de spaţii închise sau deschise. Cel de-al doilea este legat de utilizarea măştii de către persoane aparent sănătoase şi care se deplasează în spaţii închise sau în mijloace de transport în comun. Sigur că o mască, dacă este folosită reduce riscurile de îmbolnăvire.

Cel mai bine este să folosim măștile de unică folosință cu trei pliuri - aşa-numitele măşti chirurgicale - care sunt filtrante, reţin acele microparticule care sunt vehiculul virusului. Această mască se poartă câteva ore, până devine umedă. Depinde mult de sezon, de intensitatea activităţii fizice pe care o faci, ca să se umezească mai repede sau mai târziu. Masca trebuie schimbată cel puţin o dată pe zi. Va fi nevoie de cel puţin două măşti pe zi, când persoana se deplasează cu mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă", a explicat prof.dr. Alexandru Rafila, la Antena 3.

Citește mai multe pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel