Alexandru Rafila: În 7 zile, ajungem să depășim 2000 de cazuri, în cea mai fericită situație

Prof.Dr. Alexandru Rafila
Prof.Dr. Alexandru Rafila

Prof dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că România va ajunge în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus în câteva zile.

Scenariul 4 semnifică depășirea pragului de 2000 de cazuri.

„În 7 zile, ajungem să depășim 2000 de cazuri, în cea mai fericită situație. Adică scenariul cel mai favorabil este că în decurs de 7 zile ajungem la peste 2000, dar e foarte probabil ca acest scenariu să fie depășit. Eu personal m-am așteptat, cred că și colegii de la Ministerul Sănătății. Pe măsură ce testăm mai mult, vom avea mai multe cazuri noi, cel puțin în această perioadă. Trendul crescător va continua până după Paști", a declarat Alexandru Rafila, vineri, la Digi24.

Alexandru Rafila spune că scenariul 4 înseamnă că este posibil să fie activată și a treia linie de spitale de suport. „Asta trebuie să fie clar pentru toată lumea, că mai devreme sau mai târziu toate spitalele vor trebui să trateze astfel de pacienți", a subliniat el.

Acesta spune că o scădere a cazurilor ar putea fi înregistrat în a doua parte a lunii mai.

„Dacă va evolua cu sute sau mii de cazuri, nu vom face față și atunci trebuie să ne pregătim pentru tratarea cazurilor ușoare acasă și protejarea personalului medical prin cazarea acestora, astfel încât să nu meargă acasă. Pe mine mă îngrijorează capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. Un aparat pentru funcție respiratorie este folosit 3 saptamani în medie la un pacient, iar noi avem doar vreo 1300 de aparate", a precizat Rafila.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel