Alexandru Rafila: unii concetățeni, în loc să se vaccineze, sunt gata să ia medicamente de uz veterinar

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila a declarat la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor” că unii români sunt reticenți la vaccinarea anti-COVID, dar ”sunt gata să ia medicamente de uz veterinar”.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor” că unii români sunt reticenți la vaccinarea împotriva infecției COVID, dar manifestă încredere în administrarea unor medicamente de uz veterinar.

”Sunt deja controverse legate de vaccin. Unii dintre concetățenii noștri, în loc să se vaccineze cu un produs biologic care a fost aprobat, testat și la care cunoaștem toate elementele care țin de siguranță, inclusiv efecte adverse și așa mai departe au reticență. În schimb, sunt gata să ia medicamente de uz veterinar ca să înlocuiască vaccinarea.

Or și chestiunea asta, dezbaterea, votarea legii vaccinării în acest moment poate să producă o tulburare în societate și trebuie să ținem cont și de aceste elemente pentru că în momentul de față, prioritar, din punctul meu de vedere, este reușita campaniei de vaccinare care trebuie să fie un proiect național, nu proiect asumat politic de unii și de alții. El trebuie administrat de cei care acum administrează sistemul de sănătate, dar el trebuie să fie o reușită națională și orice dezbatere de natură politică care poate afecta succesul acestei campanii ar trebui evitat”, a afirmat prof Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel