Ivermectina, avertisment. COVID-19. Nu luați medicamentul pentru animale!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicament
Medicament

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a emis recent un avertisment împotriva administrării de ivermectină – un medicament pentru tratarea paraziților - ca leac pentru coronavirus sau COVID-19.

Ivermectina este cel mai recent medicament care face furori pe social media unde este promovat ca armă contra pandemiei de coronavirus și COVID-19, după menționarea sa într-un studiu, care însă a presupus testarea in laborator. Faima sa se datorează faptului că cercetătorii au observat la microscop că medicamentul ar distruge noul coronavirus în 48 de ore, după cum a relatat DC Medical AICI.

Autoritățile americane se tem însă că din disperarea de a găsi o soluție pentru infecția cu coronavirus, oamenii ar putea încerca să cumpere medicamentul de pe piața neagră sau să ia versiunea acestuia care este destinată animalelor de companie pentru prevenirea viermilor la inimă și pentru tratarea paraziților.

„Nu știu cum am putea sublinia acest lucru foarte puternic: acest studiu nu a fost realizat pe oameni sau pe animale", a spus veterinarul-șef al statului Michigan, Nora Wineland. „Pe cât de interesante par a fi rezultatele, în acest moment ele nu însemană nimic în eforturile de prevenție sau în tratamentul COVID-19 nici la animale, nici la oameni".

De asemenea, Ivermectina este folosită și pentru combaterea păduchilor, a scabiei ori a acarienilor microscopici care trăiesc pe piele.

„FDA este îngrijorată de sănătatea consumatorilor care se pot auto-medica luând produse tip ivermectina destinate animalelor, crezând că acestea ar putea fi un substitut pentru ivermectina destinată oamenilor, ceea ce lear pune viața în pericol", se arată într-un avertisment al FDA.

Alte medicamente care sunt analizate și testate contra coronavirus includ remdesivir, clorochina, hidroxiclorochina și azitromicina, potrivit publicației farmaceutice Laboratory Equipment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel