Medicamentul care ucide noul coronavirus în 48 de ore, teste in vitro. Studiu

Dana Lascu / 07 apr 2020 / 05:32

Un nou posibil medicament contra noului coronavirus a fost identificat în Australia. În testele in vitro el ucide SARS-CoV-2 în 48 de ore. Următorul pas este determinarea dozajului pentru oameni

Un studiu condus de în colaborare de Monash Biomedicine Discovery Institute (BDI) și Peter Doherty Institute of Infection and Immunity (Doherty Institute), o asociere dintre Universitatea din Melbourne și Royal Melbourne Hospital, și publicat în jurnalul Antiviral Research (link studiu), a arătat că un medicament anti-parazitic, care este deja disponibil în întreaga lume, ucide virusul în 48 de ore.

Dr. Kylie Wagstaff, de la Monash Biomedicine Discovery Institute, cel care a condus studiul, a spus că oamenii de știință au arătat că medicamentul – Ivermectină - a oprit creșterea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară, în 48 de ore.

„Am descoperit că chiar și o singură doză ar putea înlătura în esență tot ARN-ul viral cu 48 de ore și că, chiar și la 24 de ore (de la administrare, n.r.) a existat o reducere cu adevărat semnificativă", a spus dr. Wagstaff.

Ivermectina este un medicament anti-parazitar aprobat de FDA, care s-a dovedit a fi eficient in vitro împotriva unei game largi de virusuri, inclusiv virusul HIV, Dengue, gripă și virusul Zika.

Dr. Wagstaff a avertizat, însă, că testele efectuate în studiu au fost in vitro și că testele vor trebui realizate la oameni.

„Ivermectina este foarte folosită și considerată ca un medicament sigur. Trebuie să ne dăm seama acum dacă doza pe care o puteți utiliza la om va fi eficientă - acesta este următorul pas", a spus dr. Wagstaff.

„În perioadele în care avem o pandemie globală și nu există un tratament aprobat, dacă am avea un compus care era deja disponibil în întreaga lume, atunci ar putea ajuta oamenii mai devreme. Realist, va trece ceva timp înainte ca un vaccin să fie larg disponibil", a continuat el.

Deși mecanismul prin care Ivermectina funcționează asupra virusului nu este cunoscut, este posibil, pe baza acțiunii sale la alți viruși, cercetătorii cred că are legătură cu faptul că noul coronavirus de fapt blochează capacitatea celulelor gazdă de a-l elimina, a spus dr. Wagstaff.

Dr. Leon Caly de la Spitalul Royal Melbourne, un cercetător medical principal la Laboratorul de referință pentru bolile infecțioase victoriene (VIDRL) de la Institutul Doherty, unde au fost efectuate experimentele cu coronavirus viu, și prim autor al studiului a explicat că „în calitate de virolog care a făcut parte din echipa care a reușit pentru prima dată să izoleze SARS-COV2 în afara Chinei în ianuarie 2020, sunt încântat de perspectiva ca Ivermectina să fie utilizată ca un medicament potențial împotriva COVID-19" .

Utilizarea Ivermectinei pentru a combate COVID-19 depinde de rezultatele testărilor pre-clinice suplimentare și, în cele din urmă, ale studiilor clinice, a spus dr. Wagstaff.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy