Alimentul banal care te scapă de mătreață. Îl poți adăuga în șampon sau face o mască

Monika Baciu |
Data publicării:
alimentul banal care te scapa de matreata - FOTO: Freepik
alimentul banal care te scapa de matreata - FOTO: Freepik

Alimentul banal care te scapă de mătreață și îți face părul strălucitor îl găsești în propria cămară sau frigider. Trebuie doar să îl adaugi în șampon sau să prepari o mască.

Alimentul banal care te scapă de mătreață este intens folosit în bucătărie la prepararea alimentelor. Este vorba despre usturoi. Usturoiul este un condiment care are multe beneficii. Poate face ca preparatul să aibă un gust uimitor, dar este benefic și pentru sănătate. Indiferent dacă îl utilizați pe cale orală sau local, usturoiul a fost dovedit a vindeca anumite afecțiuni. Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului se datorează compușilor de sulf formați atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de usturoi proaspăt este motivul pentru care usturoiul este una dintre cele mai populare plante aromatice, cu sau fără a fi prelucrate și adăugate cu celelalte ingrediente. Pentru uz topic până în prezent s-au cunoscut beneficiile pentru sănătate ale usturoiului pentru piele, dar se dovedește a fi util și pentru păr, notează Dr. Health Benefits.

Usturoiul te scapă de scalpul uscat și mâncărime

Când vine vorba de scalpul uscat și mâncărime, ne gândim adesea la beneficiile de frumusețe ale gelului de Aloe Vera. Dar, știi că poți găsi și un remediu pentru scalpul uscat și mâncărime din bucătăria ta? Da, numele său este usturoiul. Putem găsi cu ușurință usturoi în bucătăriile noastre. Usturoiul poate ajuta la tratarea scalpului uscat și a mâncărimii, oferind o hrană adecvată scalpului și foliculului de păr.

Vezi și: Onicomicoza, unghiile groase de la picioare, cauze și tratament. Diabeticii sunt mai predispuși

Usturoiul luptă împotriva mătreții

Șamponul cu usturoi are un impact magic pentru tratarea mătreții părului. Proprietățile antibacteriene ale usturoiului ajută la lupta cu germenii și bacteriile, astfel încât să nu existe infecții cauzate de lucruri străine.

Usturoiul oprește căderea părului

Usturoiul oprește căderea părului. Acesta oferă o hrană adecvată scalpului și foliculilor de păr, și ajută în cele din urmă la întărirea firului de păr. În plus, dacă utilizați șampon cu usturoi veți constata că firele de păr nu mai cad la fel ca înainte și nici nu mai sunt atât de încâlcite.

Stimulează creșterea părului

Usturoiul promovează circulația sângelui, ceea ce ajută la stimularea creșterii părului și previne albirea prematură.

Vezi și: Ceaiul de fructe de pădure, efect anti-stres. Ce alte avantaje îți aduce

Usturoiul tratează părul deteriorat

Utilizarea plăcii de îndreptare a părului sau a ondulatorului poate avea un impact asupra sănătății părului tău, deoarece aceste instrumente folosesc căldura pentru a-ți gestiona părul. Substanțele chimice din șampoane sau orice alte produse pentru păr contribuie, de asemenea, la deteriorarea părului.

Aceste tratamente termice duc la despicarea firelor de păr. Acesta este și motivul pentru care șamponul cu usturoi poate fi un astfel de salvator. Ajută la tratarea părului deteriorat.

Reduceți subțierea părului

Există unele beneficii ale șamponului cu usturoi pentru păr pe care nu le știați. Usturoiul conține o cantitate mare de cupru. Acesta va face părul să capete volum.

Usturoiul netezește părul

Un șampon natural din usturoi este capabil să vă facă părul neted și moale. În plus, oferă și oferă părului un luciu natural. Se spune că părul strălucitor este un semn al unui păr sănătos.

Vezi și: Gelboții, metodă revoluționară pentru tratarea bolilor. Pot identifica infecțiile, tumorile și cheagurile de sânge din corpul uman. Pot înlocui injecțiile

Eliminați excesul de ulei

Dacă aveți un păr gras, șamponul cu usturoi este acolo pentru a vă salva. Poate ajuta la eliminarea excesului de ulei. Utilizați șamponul de usturoi zilnic timp de câteva săptămâni pentru a obține rezultatul dorit.

Tratează părul vopsit

Pentru femeile care își vopsesc des părul, usturoiul este un ajutor de minune. Acesta are proprietăți antibiotice și antifungice care vor preveni orice efecte secundare ale tratamentului de colorare a părului.

Cum se face șamponul cu usturoi

Acestea sunt beneficiile șamponului cu usturoi care vă va salva viața părului. Vă întrebați unde să obțineți șamponul cu usturoi? Știi ce, poți să-l faci acasă. Nu este nevoie să vă faceți griji cauza este foarte ușor și ieftin.

În primul rând, asigurați-vă că cumpărați usturoi de bună calitate. Specialiștii recomandă să utilizați usturoi de culoare mov.

Dar, dacă nu găsești unul de genul ăsta, și cel alb e în regulă.

Veți avea nevoie de aproximativ 10-15 căței mari de usturoi.

Coaceți-i și apoi spălați-i. Se macină usturoiul pentru a face o pastă netedă și cremoasă.

În timp ce măcinați, puteți adăuga o lingură de gel de aloe vera pentru a obține o consistență mai fină.

Apoi, amestecați pasta de usturoi cu un șampon ușor, care are mai puține substanțe chimice ca ingrediente.

Dacă nu vă împăcați cu mirosul înțepător, puteți scăpa de el adăugând câteva picături de mentă sau un alt ulei esențial pe care îl doriți.

Acest șampon magic cu usturoi este gata de utilizare timp de cel puțin o dată pe săptămână.

Vezi și: Ce conțin, de fapt, crenvurștii de porc. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să-i mai cumperi

Cum se prepară masca cu usturoi

Există mai multe tratamente pentru păr infuzate cu usturoi și uleiuri de usturoi pe piață. Este important să rețineți că uleiul de gătit cu usturoi și uleiul esențial de usturoi nu sunt același lucru. Uleiul esențial de usturoi este foarte concentrat și conține adesea un alcool ca parte a depozitării uleiului de usturoi extras. Acesta este motivul pentru care veți dori să utilizați un ulei purtător când faceți masca de păr. Uleiurile purtătoare se amestecă cu uleiuri esențiale și ajută la diluarea concentrației și la scăderea riscului de iritare a pielii.

Iată de ce ai nevoie

- 8 căței de usturoi proaspăt

- 2 linguri de ulei purtător de cuișoare

- furculiță, presă de usturoi sau blender

- tigaie mică

- sită

Zdrobiți usturoiul folosind o furculiță, o presă de usturoi sau un blender. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mic și adăugați usturoiul atunci când uleiul este cald - nu fierbinte. Învârtiți usturoiul în jurul tigaii doar până când devine parfumat - nu doriți să gătiți usturoiul.

Scoateți tigaia de pe foc și lăsați-o să se răcească. Se toarnă amestecul printr-o strecurătoare și se aruncă pulpa de la usturoi. Depozitați uleiul într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă (sticla întunecată poate ajuta amestecul să dureze mai mult).

Cum se aplică masca

Masați ușor 2 linguri de ulei în scalp. Continuați să masați scalpul sau înfășurați părul într-un prosop și așteptați 10 până la 15 minute. Spălați-vă părul cu un șampon blând. Repetați acest lucru de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate. notează Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel