Cât de multe știm cu adevărat despre fumat?

Nu este un secret faptul că fumatul este dăunător, iar renunțarea este cea mai bună alegere pe care o poate face cineva.
Cu toate acestea, aproximativ un miliard de oameni încă fumează. Cât de multe știm cu adevărat despre fumat? Și mai mult decât atât, cât de multe știm despre alternativele fără fum — o alegere mai puțin dăunătoare pentru fumători decât continuarea fumatului? Testează-ți cunoștințele și află.

Răspunsuri corecte: 1 – A, 2 – B, 3 – B, 4 – B
Într-o țigară, substanțele chimice nocive sunt eliberate în cantități mari atunci când tutunul este ars. Aceste substanțe sunt cunoscute ca fiind principala cauză a bolilor asociate fumatului, precum cancerul pulmonar. Prin comparație, produsele fără fum sunt exact așa – lipsite de fum. Ceea ce înseamnă că pot produce niveluri considerabil mai scăzute de substanțe chimice dăunătoare decât țigările. Desigur, nu sunt lipsite de riscuri și conțin nicotină, care creează dependență, dar reducerea substanțelor nocive le face o alegere mai puțin dăunătoare pentru adulți decât continuarea fumatului. Renunțarea completă la tutun și nicotină este întotdeauna cea mai bună opțiune, dar mai există și alte alternative pentru cei care nu renunță. Atunci când alegi o alternativă, este important să te informezi și să optezi pentru un produs fundamentat științic, testat riguros și provenit de la un comerciant de încredere.
-
-
Proteina care ucide creierul, speranță împotriva cancerului06.10.2025, 17:56
-
-
Cât de multe știm cu adevărat despre fumat?06.10.2025, 16:12
-
Primăvara - anotimpul renașterii. Trucuri pentru îngrijirea pielii
Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, este indicat să-ți ajustezi rutina de îngrijire pentru a-ți menține pielea în cea mai bună stare.
7 din 10 români sunt de acord cu taxarea diferențiată a alternativelor fără fum
Vara asta, fii tu cea mai bună alegere a ta
Cum să-ți pregătești pielea pentru plajă. Redu riscurile cu cele mai simple soluții la îndemână!
Vara este o stare de spirit. Zilele sunt mai lungi și mai vesele.
Soare, mare și aerosoli
PMI Transformed: trecutul, prezentul și viitorul produselor fără fum. Impactul asupra sistemului de sănătate
Mihai Bundoi (Philip Morris România), despre ”viitorul fără fum” al companiei, la DC MEDICAL
Mihai Bundoi (Philip Morris România) este invitat la DC News, DC News TV și DC Medical.
Philip Morris International a lansat Raportul Integrat pentru anul 2022
8 din 10 români doresc să primească informații despre produsele fără fum
HDL, legătură cu Alzheimer. Menopauza, factor cheie în sănătatea mintală a femeilor
Nivelul colesterolului are un impact major asupra creierului. Există o legătură semnificativă între nivelul de colesterol și demență.
Ce e mai nociv: fumul sau nicotina?
Politicile bazate pe știință, cheia eficienței în reglementarea tutunului
Inovația ne poate ajuta să eradicăm fumatul
Monoxidul de carbon – un gaz extrem de nociv pentru sănătate
Ce înseamnă "reducerea riscului" în cazul fumatului. Bundoi: NU fumați și lăsați-vă de fumat! Dacă nu poți renunța, e momentul să faci o schimbare
Tutunul încălzit este alternativa la țigările clasice. Studiile arată că impactul acestora este mult mai mic asupra sănătății.
Știință sau ideologie? E firesc să îți dorești să ai acces la date științifice
Fumătorii din lumea întreagă merită să aibă posibilitatea de a face alegeri informate.
Beneficiile utilizării produselor fără fum
Arderea este problema. Arderea tutunului generează mii de compuși nocivi
Fumatul nu este doar un obicei dăunător, este o problemă globală cu care se confruntă sute de milioane de oameni.
Tehnologia din spatele alternativelor fără fum
5 lucruri pe care ar trebui să le știe toată lumea despre fumat
Atracția de tehnologie sau ce nu știai despre dependență
Antioxidanții, "mătura" substanțelor chimice nocive. Reduc bolile și îmbătrânirea. Giovanni Li Volti: Sunt ca niște vânători de comori!
Ce rol joacă antioxidanții din produsele cu potențial redus de risc în protejarea sănătății celulare și a organismului împotriva stresului oxidativ.
Ce ne poate învăța o bucătărie despre reducerea efectelor negative
În ultimul deceniu, multe emisiuni populare de gătit au oferit inspirație pentru entuziaștii artei culinare.