Alzheimer, exercițiile amână declanșarea unei forme rare

Dana Lascu |
Data publicării:
Sport
Sport

Alzheimer, formă rară, exercițiile amână declanșarea afecțiunii. Cercetătorii de la Asociația americană de Alzheimer au constatat că două ore și jumătate de plimbat în pas alert sau de exercițiile fizice făcute regulat, săptămânal, amână instalarea unei forme rare a acestei afecțiuni, formă care se declanșează la vârste mai mici decât de obicei.

Alzheimer, formă rară, exercițiile făcute regulat pot amâna declanșarea afecțiunii, arată un nu studiu.

Cercetătorii au descoperit că 2 ore și jumătate de mers pe jos în pas alert sau alte activități fizice cu aceiași durată, făcute săptămânal, au contracarat declinul mental asociat cu boala Alzheimer dominant autozomală (ADAD). Aceasta este o formă moștenită de boală care duce la demență la o vârstă fragedă.

Rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare și nu numai pentru persoanele cu forme genetice rare de Alzheimer", a declarat Maria Carrillo, de la Asociația Alzheimer.

Întârzie apariția simptomelor

„În cazul în care cercetările suplimentare care se fac confirmă această relație între activitatea fizică și debutul întârziat al simptomelor de demență ADAD, atunci trebuie să extindem domeniul de aplicare al acestei lucrări pentru a vedea dacă este, de asemenea, valabilă pentru milioane de oameni cu forme mai frecvente și cu debut întârziat de Alzheimer" a declarat Carrillo, într-un comunicat de presă al asociației. Ea nu a fost implicată în studiu.

O echipă condusă de Dr. Christoph Laske de la Spitalul Universitar din Tubingen, Germania, a examinat datele a 275 de persoane care poartă o mutație genetică pentru ADAD. Vârsta medie a participanților a fost de 38 de ani.

Cercetătorii au vrut să vadă dacă cel puțin 150 de minute pe săptămână de mers pe jos, alergare, înot sau alt exercițiu ar putea ajuta la întârzierea sau încetinirea progresiei bolii.

Și o întârzie. Acei participanți care au făcut mai multă activitate fizică au obținut rezultate mai bune la evaluările funcției creierului, a constatat studiul.

Niveluri mai mici de markeri biologici cheie

Ei au avut, de asemenea, niveluri mai mici de markeri biologici cheie ai bolii Alzheimer în lichidul cefalorahidian, inclusiv tau - o proteină care se acumulează în creierul persoanelor cu Alzheimer.

Un stil de viață activ fizic este realizabil și poate juca un rol important în întârzierea dezvoltării și progresului ADAD", au scris Laske și echipa sa. Persoanele cu risc genetic pentru demență ar trebui, prin urmare, consiliate să urmeze un stil de viață activ fizic.
Organizația Mondială a Sănătății și Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă ca țintă de exerciții - 150 de minute pe săptămână.

Studiul, care a fost publicat la sfârșitul lunii septembrie în jurnalul de specialitate la Alzheimer & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association, poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel