Amalia Enache, operată de urgență. Ce diagnostic dur a primit și care a fost primul semnal de alarmă: Eram convinsă că fac un infarct

Amalia Enache - Foto: Instagram Amalia Enache
Amalia Enache - Foto: Instagram Amalia Enache

Amalia Enache a fost operată de urgență. Ce diagnostic a primit și de ce a slăbit atât de mult. 

Amalia Enache, celebra prezentatoare a știrilor de la Pro TV, a suferit o intervenție chirurgicală dificilă în luna februarie.

De pe patul de spital, Amalia Enache a spus ce diagnostic a primit din partea medicilor, dar și cum se simte după intervenție. Mai mult, în urma intervenției, Amalia Enache a slăbit considerabil și este de nerecunoscut, în prezent.

Amalia Enache a ajuns de urgență pe masa de operație, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate, iar intervenția pe care a suferit-o a schimbat-o radical.

Durerile erau insuportabile pentru vedetă, care a dezvăluit absolut toate momentele prin care a trecut. Ei bine, Amalia Enache a trecut printr-o operație de colecist.

"Am trecut azi dimineață printr-o intervenție chirugicală, colecistotecmie, la Spitalul Universitar. Deja sunt în salon, cu inima plină de recunoștință pentru medicul chirurg, un medic tânăr care m-a preluat aici și în care am avut de la bun început deplină încredere.

Mulțumiri întregii echipe, au fost mulți oameni care m-au examinat, de la camera de garda, gastrologie, ecografie, cardiologie, dar și celor de la Ambulanță București.

P.S. Durerile sunt atât de atroce în această criză de colecist, încât eu eram convinsă că fac un infarct. Ne vedem curând, zic eu!", a scris Amalia Enache atunci.

Operația de îndepărtare a vezicii biliare, cunoscută și sub numele de colecistectomie, este o procedură foarte frecventă.

Vezica biliară este un organ mic, asemănător unei pungi, situat în partea superioară dreaptă a burții.

Aceasta stochează bila, un lichid produs de ficat care ajută la descompunerea alimentelor grase.

Nu aveți nevoie de vezica biliară, așa că o intervenție chirurgicală pentru a o scoate este adesea recomandată dacă dezvoltați probleme cu aceasta.

Ce se întâmplă în timpul operației de îndepărtare a vezicii biliare

Există 2 modalități principale de a îndepărta vezica biliară:

- colecistectomia laparoscopică (keyhole) - se fac câteva tăieturi mici (incizii) în burtă (abdomen) și se folosesc instrumente chirurgicale fine pentru a avea acces la vezica biliară și a o îndepărta.

- colecistectomie deschisă - se face o singură incizie mai mare în burtă pentru a accesa și a îndepărta vezica biliară.

Chirurgia prin gaura cheii este utilizată cel mai adesea deoarece puteți părăsi spitalul mai repede, vă recuperați mai repede și rămâneți cu cicatrici mai mici decât în cazul unei proceduri deschise.

Ambele tehnici se efectuează sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că veți dormi în timpul operației și nu veți simți nicio durere în timpul acesteia, potrivit NHS.

Amalia Enache a slăbit enorm după ce s-a operat

Într-un interviu recent, Amalia Enache a mărturisit că greutatea sa a ajuns la nivelul din perioada liceului, iar intervenția chirurgicală pare să fie motivul principal pentru acest lucru. Cu toate acestea, prezentatoarea TV a menționat că nu are intenția de a mai slăbi.

Amalia Enache a mai mărturisit că viața ei s-a schimbat complet, după ce a trecut prin operația respectivă.

"Da, m-a ajutat și intervenția chirurgicală în sensul ăsta. Să slăbești nu e niciodată de prisos. La haine sunt XS și pe cântar am 53 kg la 1,70 m. Nu știu dacă de manechin, dar sigur greutatea din liceu. Nu aș mai vrea să mai slăbesc, pentru că vreau să-mi păstrez fața în bună formă.

Doar că după operația de colecist studiile arată că ori bei ceai, ori mănânci orice, tot mai slăbești 5-6 kilograme. E o adaptare a organismului, important este ce o să fac mai departe. Eu nu aș vrea să slăbesc mai mult de atât, dar, momentan, nu mi se pare că e ceva ce pot să controlez", a declarat Amalia Enache, pentru impact.ro.

Care sunt semnele sau simptomele problemelor cu colecistul

Simptomele problemelor vezicii biliare variază. Unii oameni nu simt calculi biliari sau nici măcar nu știu că îi au. Dar dacă calculii biliari blochează fluxul de bilă, aceștia pot afecta vezica biliară sau pancreasul. Este posibil să aveți următoarele simptome:

- Durere în partea superioară dreaptă a abdomenului.

- Durere în partea superioară a abdomenului mijlociu.

- Durere abdominală superioară dreaptă care iradiază spre umărul drept sau spre spate.

- Durere după ce ați mâncat o masă grasă.

- Icter (îngălbenirea pielii și a albului ochilor).

- Greață și vărsături.

- Febră.

- Frisoane.

- Urină de culoare maro deschis sau scaun de culoare deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel