Anchetă în Austria: Rezultatele pozitive la testul COVID-19 ale zeci de mii de oameni, inclusiv politicieni, au ajuns la presă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste rapide. Foto: Pixabay
Teste rapide. Foto: Pixabay

Scandal uriaș în Austria, unde autoritățile au anunţat că au deschis o anchetă după ce s-a descoperit o scurgere de informații confidențiale: zeci de mii de rezultate pozitive la testul pentru COVID-19 în regiunea Tirol au ajuns la două companii media.

Circa 24.000 de documente, între care nume, adrese și alte date cu caracter personal, inclusiv cele ale mai multor politicieni cunoscuți, au fost dezvăluite media, în Austria, potrivit Comisiei pentru protecția datelor.

„Ancheta este la început”, a declarat pentru AFP directorul adjunct al comisiei Matthias Schmidl, adăugând că este prematur să se afle exact ceea ce s-a întâmplat.

Potrivit canalului public ORF și cotidianului Der Standard, care au avut acces la date, fostul director al companiei HG Lab Truck (o filială a HG Pharma), însărcinat cu efectuarea testelor în Tirol, este cel responsabil de această scurgere de informații.

El a explicat că a trimis datele într-un e-mail pe 11 august către un tehnician din afara companiei, sub formă de tabele Excel criptate, dar a negat orice eroare, susținând că ar fi fost victima unei piratări informatice.

Înainte de acest caz, HG Lab Truck, care a obținut contractul de la autoritățile locale fără să treacă printr-o licitație, a fost criticat cu privire la fiabilitatea testelor.

Într-un comunicat, autoritățile din Tirol au condamnat acest nou incident, precizând că respectă „standarde ridicate de securitate pentru protecția datelor” și a anunțat că va acționa în justiție „dacă se dovedește că datele au fost într-adevăr transmise unor terți contrar angajamentelor asumate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel