Andrei Baciu: 35 de români infectați cu varianta indiană DELTA de coronavirus. Vaccinurile ne protejează și de noile variante!

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook

Vaccinurile protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS CoV-2, afirmă luni secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, care citează un studiu britanic.

„Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS CoV-2! Un studiu britanic publicat în revista medicală „The Lancet” (link direct studiu) arată că persoanele imunizate (schema completă) cu serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus”, scrie secretarul de stat Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit demnitarului, este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului.

„Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS CoV-2”, mai spune Andrei Baciu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel