ANGAJATĂ a Ministerului Sănătății, infectată cu coronavirus! Posibil focar, anchetă epidemiologică

Dana Lascu / 14 Martie 2020 / 12:03
Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI
Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI

În România sunt în continuare 97 de cazuri confirmate. Dar, cazul numărul 92 este de fapt o angajată a Ministerului Sănătății, care a fost în excursie în Dubai! Se face anchetă epidemiologică. 

Grupul de Comunicare Strategică a revenit cu o rectificare. Iată ce spun ei: 

„Cazul 92, mai exact femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 și a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020 este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoana din județul Mureș.

Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș.

Menționăm că, în prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv. De asemenea, contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Reamintim că, rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache și secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative”, au anunțat oficialii. 

„Ne interesează să stabilim toți contacții ei”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy