Anticorpii Covid după vaccinare, la două sau patru luni după rapel: explicațiile unui medic

DCMedical Team / 21 mai 2021 / 15:58

Medicul Virgil Musta compară titrul de anticorpi la două sau patru luni după rapel. El explică de ce crede că va fi necesară și a treia doză.

Medicul infecţionist Virgil Musta a studiat titrul de anticorpi după două şi patru luni de la vaccin, făcând un studiu pe 250 de colegi care s-au vaccinat în prima etapă. Patru medici au un titru de anticorpi mai mare decât în urmă cu două luni.

”La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, şi dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50% scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 3 persoane, de fapt 4 persoane, au avut o creştere a nivelului de anticorpi faţă de precedenta determinare”, spune Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Chiar dacă la ceilalţi, titrul de anticorpi a rămas aproape la fel, medicul Virgil Musta spune că oricât de puţini ar fi, tot oferă protecţie.

Cât despre creşterea titrului, medicul explică faptul că „au intrat în contact cu virusul, având în familie persoane infectate. Practic nu faci boala, ci această cantitate de virus îţi stimulează celulele de memorie şi e ca un fel de stimulare a imunităţii şi creştere a numărului de anticorpi, ca să devii mai protejat”. Pentru ceilalţi, va fi necesară şi a treia doză. 

„Sunt două acţiuni importante: pe de o parte, consolidarea răspunsului imun prin cea de-a treia doză la anumite categorii populaţionale la risc şi, pe de altă parte, vorbim de cea de-a treia doză cu vaccinuri adaptate la variante virale mutante”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare, notează Antena 3.

Anticorpi COVID-19. Rezultate preliminare după 2 vs. 4 luni:

250 – participanţi
97 – titru nemodificat
72 – scădere a titrului < 50%
78 – scădere a titrului > 50%
4 – creştere a titrului

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy