Antigripal, Olt: cel mai mare număr de imunizați din ultimii 10 ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Peste 48.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în acest sezon rece, în judeţul Olt. Potrivit DSP, numărul celor imunizați este cel mai mare din ultimii 10 ani.

Antigripal, Olt. "Pentru desfăşurarea campaniei de vaccinarea antigripală, sezon 2019/ 2020, Ministerul Sănătăţii a repartizat cu titlu gratuit 52.670 doze de vaccin gripal la nivelul judeţului Olt, în patru tranşe. Din cantitatea distribuită, până în prezent s-au administrat 48.432 doze", a informat, marţi, DSP Olt, potrivit Agerpres.

Peste o jumătate din persoanele vaccinate antigripal sunt vârstnici de peste 65 de ani, iar alte aproape 18.000 de persoane au afecţiuni cronice. Potrivit DSP, au mai fost vaccinate aproape 3.000 de cadre medicale şi angajaţi ai unor unităţi medicale şi de ocrotire, 90 de gravide, 86 de copii cu vârsta de până la cinci ani şi peste 400 de persoane rezidente în instituţii de ocrotire.

Au fost catagrafiate ca făcând parte din categorii la risc şi sunt de acord să se vaccineze peste 74.000 de persoane din judeţ. Conform reprezentanţilor DSP Olt, anul acesta a fost prima dată când judeţul a primit pentru campania de vaccinare gratuită aproape 70% din cantitatea de vaccin solicitată, după ce în anii anteriori se aloca judeţului între 30 şi 50% din cantitatea de vaccin cerută.

În precedentul sezon rece, au fost confirmate 187 de cazuri de gripă în judeţul Olt şi opt dintre bolnavi au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel