Anxietate la 50% dintre pacienți, ce proceduri medicale dau astfel de stări

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:

Mulți pacienți consideră că sunt bine informați cu privire la procedurile imagistice pe care urmează să le facă, dar jumătate dintre ei au raportat stări de anxietate, potrivit unui nou sondaj la nivel mondial.

Studiul realizat de Healthcare Research Worldwide a chestionat 1.085 de pacienți din întreaga lume. Cercetătorii au studiat 162 de bolnavi din S.U.A., 155 în Brazilia, precum și în Italia și Germania, 151 în Franța și Japonia și 156 în Coreea de Sud. Toți cei chestionați au fost supuși unui CT sau RMN în ultimele 12 luni, cu sau fără substanță de contrast.

,,Imagistica medicală este necesară pentru a detecta și monitoriza o varietate de boli, dar pacienții sunt adesea nervoși atunci când află că au nevoie de o scanare RMN sau CT", a declarat dr. Jocelyn Rapelyea, de la Universitatea George Washington. Concluzia ei a fost că aproape 50% dintre pacienții din SUA se simt îngrijorați atunci când trebuie să efectueze vreo procedura de imagistică.

Dintre pacienții din SUA chestionați, aproape 25% au spus că le-ar fi utilă mai multă interacțiune față în față înainte de efectuarea procedurii de imagistică, iar 15% au dorit sprijin electronic, cum ar fi un videoclip care să le explice procedura. Studiile anterioare au arătat că pacienții care se pregătesc corespunzător pentru procedurile de imagistică pot contribui la îmbunătățirea calității imaginii și, ulterior, la detectarea problemei cu care se confruntă, potrivit HealthImaging.com.

Peste 75% dintre pacienții din S.U.A. au menționat consultarea ca cel mai important factor în timpul experienței imagistice. Alți 18% dintre pacienți s-au simțit confortabil cu un computer care interpretează rezultatele imaginii mai degrabă decât cu un furnizor de asistență medicală.

Aceste constatări îi vor ajuta pe specialiștii în radiologie să înțeleagă mai bine nevoile pacienților lor, ajutând astfel la reducerea anxietății. Pacienții vor putea fi mai bine pregătiți pentru procedura lor, iar acest lucru poate duce la creșterea calității imaginii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel