Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Consult stomatologic
Consult stomatologic

Anumite antiseptice orale și apa de gură ar avea capacitatea de a inactiva coronavirusul, susține un studiu american.

Cercetători de la Colegiul de Medicină Penn State, SUA, susțin că anumite produse antiseptice orale și apa de gură ar fi utile pentru reducerea încărcăturii virale sau a cantității de virus în gură după infecție și ar reduce răspândirea virusului SARS-CoV-2. Echipa de oameni de știință, condusă de profesorul Craig Meyers, specialist în Microbiologie și Imunologie, a experimentat efectele mai multor clătiri orale și nazofaringiene într-un cadru de laborator pentru capacitatea lor de a inactiva coronavirusurile umane, care au o structură similară cu SARS-CoV-2.

Cercetătorii au descoperit că mai multe clătiri nazale și orale au o capacitate puternică de a neutraliza coronavirusul uman, ceea ce sugerează că aceste produse pot avea potențialul de a reduce cantitatea de virus răspândit de persoanele care sunt COVID-19-pozitive. ”În timp ce așteptăm sa se dezvolte un vaccin, sunt necesare metode pentru a reduce transmiterea.(...) Produsele pe care le-am testat sunt ușor disponibile și adesea fac deja parte din rutina zilnică a oamenilor”, susțin cercetătorii.

Aceștia au tratat soluții care conțin o tulpină de coronavirus uman, care a servit ca o alternativă ușor disponibilă și similară genetic pentru SARS-CoV-2, diverse clătiri antiseptice de peroxid și diferite mărci de apă de gură. Au permis soluțiilor să interacționeze cu virusul timp de 30 de secunde, un minut și două minute, înainte de a dilua soluțiile pentru a preveni inactivarea ulterioară a virusului. Mai multe dintre produsele pentru spălarea gurii și gargară au fost în inactivarea virusului infecțios. Multe au inactivat mai mult de 99,9% din virus după doar 30 de secunde de timp de contact și unele au inactivat 99,99% din virus după 30 de secunde, potrivit unui comunicat.

Rezultatele sunt promițătoare, susțin cercetătorii, însă următorul pas pentru a extinde aceste rezultate este de a analiza dacă produsele precum apele de gură pot reduce în mod eficient încărcătura virală la pacienții cu COVID-19-pozitivi.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel