Aparat RMN, la Spitalul de Pediatrie Pitești

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aparat RMN
Aparat RMN

Un aparat RMN a ajuns la Spitalul de Pediatrie Pitești. Aparatul în valoae de 650.000 de euro va fi instalat și din decembrie va fi funcțional.

Spitalul de Pediatrie Piteşti a fost dotat cu un aparat RMN, în valoare de peste 650.000 de euro, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, citat de agerpres.ro.

"După ce, anul trecut, Spitalul de Pediatrie Piteşti a fost dotat cu Computer Tomograf, unitatea sanitară va avea şi echipament RMN. Aparatul de Rezonanţă Magnetică (RMN), modelul SIGNA Explorer 1.5 T, a fost livrat Spitalului de Pediatrie Piteşti vineri, 27 septembrie 2019. Valoarea echipamentului este de 658.693 euro, achiziţia fiind realizată prin Ministerul Sănătăţii, Unitatea de Management a Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar - Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar - Împrumut nr. 83620-RO, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr. 179/2014", se arată în comunicatul CJ Argeş.

Aparatul RMN de înaltă performanţă este amplasat în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală a Spitalului de Pediatrie Piteşti, într-un spaţiu special amenajat din fondurile proprii ale spitalului.

Conform CJ Argeş, în perioada următoare vor fi efectuate etapele de instalare şi instruire a persoanlului, astfel încât din luna decembrie aparatul să fie pus în funcţiune, iar pacienţii argeşeni să poată beneficia de investigaţii RMN.

"Încă un pas important pe care Consiliul Judeţean l-a finalizat astăzi, prin aducerea unui RMN la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Aşa cum am promis cetăţenilor din judeţul Argeş, serviciile medicale au fost, sunt şi vor fi prioritatea absolută a mandatului meu. Şi pe această cale mulţumesc colegilor din corpul medical, conducerii Spitalului de Pediatrie, echipei Consiliului Judeţean, pentru efortul depus", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

Consiliul Judeţean Argeş mai informează că are în derulare mai multe investiţii pentru modernizarea şi reabilitarea Spitalului de Pediatrie Piteşti şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, proiecte ce se ridică la peste 50 de milioane de euro. Fondurile pentru aceste proiecte sunt alocate atât din bugetul Consiliului Judeţean Argeş, cât şi prin programul POR 2014 - 2020 şi Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Totodată, pentru anul 2020, Consiliul Judeţean Argeş are în vedere identificarea unui spaţiu în Municipiul Piteşti unde să fie construită o clădire nouă şi modernă pentru Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, care să corespundă cerinţelor şi standardelor medicale impuse de legislaţia în vigoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel