APEL DISPERAT către autorități: Prelungiți deciziile de handicap și invaliditate până în 2021!

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Handicap
Handicap

Apel disperat al persoanelor cu handicap și cele cu grad de invaliditate, care cer autorităților să prelungească până anul viitor deciziile medicale și să nu mai organizeze anul acesta Comisiile de reevaluare.

Una dintre cititoriarele DC Medical ne-a transmis la redacție un apel disperat prin care cere autorităților să ia măsuri pentru ca persoanele cu handicap și cele cu diferite grade de invaliditate, care foarte multe au și numeroase alte boli cronice, să nu fie puse în pericol de infectare cu coronavirus. Multe dintre aceste persoane, spune Elena P., se încadrează în categoria de risc pentru COVID-19. 

Iată apelul lansat de dânsa: 

„Vorbesc atât în numele meu cât și a tuturor bolnavilor cu handicap și cei cu diferite grade de invaliditate, dacă ați putea duce cererea noastră mai departe către organele abilitate, respectiv Ministerul Sănătății, sau oricare alte departamente de stat care ne pot înțelege și ajuta pe noi cei care avem multiple comorbidități. 

Aș vrea că vocea noastră să se face auzită în aceste vremuri de grea încercare pentru toți, dar mai ales pentru noi, bolnavii cu afecțiuni grave/și foarte grave, care sunt în clasa de risc major de a lua coronavirus-ul, pentru că în aceste vremuri de pandemie trebuie să facem revizuirea dosarelor medicale atât pentru bolnavii cu handicap, cât și cei cu diferite grade de invaliditate. Aceste dosare destul de stufoase, necesită multe investigații pentru că avem afecțiuni multiple.

De la internarea în spital și prezentarea la numeroase cabinete medicale pentru consult specialitate în funcție de afecțiuni, până la prezentarea în față unei comisii medicale. 

A aștepta împreună, cu alte 50-60 de persoane și chiar până la 80 de persoane, uneori de la 8:00 dimineață și până la orele 12:00-13:00 sau uneori chiar mai târziu, este foarte greu și în vremuri normale dar mai ales acum, în vremuri de pandemie. Chiar dacă purtăm cu toții măști, atât personalul medical din comisie cât și noi, bolnavii, NU suntem în siguranță și ne poate costa chiar viețile noastre, pentru că expunerea este foarte mare de a lua acest coronavirus. Fiecare din noi, bolnavii, depindem de multe medicamente, avem afecțiuni grave, nevindecabile, un sistem imunitar extrem de scăzut în contextul afecțiunilor și tratamentelor de care depindem permanent. Mulți dintre noi NU nu ieșim nici acum, depindem de copii sau rude să ne aducă medicamentele și câte ceva de mâncare. De asemenea bolile au avansat s-au au apărut altele noi, destul de grave mai ales în perioada aceasta și ne deplasăm foarte greu.

Dorim din suflet să ne ajutați, este un strigat de disperare maximă, vă rugăm faceți în așa fel încât să ne fie auzită suferință la autorități pentru ca:

1) Să NU se mai organizeze în acest an Comisiile de reevaluare a cazurilor de Handicap și Comisiile de Boală cu diferite Invalidități; 

2) SĂ SE PRELUNGEASCĂ PÂNĂ LA ANUL ACESTE DECIZII MEDICALE.

Vă mulțumesc în numele tuturor persoanelor cu Handicap și a celor cu diferite Invalidăți.

Elena P.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel