Aplicația care arată cât de bolnavă ți-e inima. Dr. Gabriel-Tatu Chițoiu: Scorul apare imediat

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
inima - FOTO: Freepik
inima - FOTO: Freepik

Medicii cardiologi au dezvoltat o aplicație care îți arată cât de bolnavă îți este inima.

 

Dr. Gabriel-Tatu Chițoiu, medic primar cardiolog, a dezvăluit în cadrul dezbaterii dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează", inovația medicală care ar putea revoluționa modul în care oamenii își monitorizează sănătatea cardiovasculară. Printr-o aplicație de telefon mobil, utilizatorii pot efectua un autoscreening rapid și eficient pentru a evalua riscul lor cardiovascular.

"Am lucrat la o aplicație pe telefon prin care oricine poate să își calculeze riscul cardiovascular. Este o modalitate care depășește și resursele umane, dar și resursele financiare. Este pur și simplu un autoscreening. Oamenii își introduc datele în această bază, își fotografiază analizele, scorul apare imediat.

Astfel, și ajutorul pentru medicii de familie este foarte bun. Aplicația noastră va fi data peste o lună de zile. Este un ajutor foarte mare pentru oameni. Singuri își fac acest lucru. Am făcut un screening, iar într-o lună am văzut care este situația a 30.000 de persoane.

Este o aplicație care accesează datele în timp real", a explicat dr. Gabriel-Tatu Chițoiu, medic primar cardiolog, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează". 

Ministrul Sănătății, deschis la inovația IT

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a subliniat că este deschis la astfel de tehnici, numai că oamenii trebuie instruiți pentru a le folosi. 

"Vă aștept oricând să putem să discutăm, să operaționalizăm și să facem cunoscută această aplicație. Trebuie o campanie de informare pentru că și competențele digitale ale oamenilor sunt diferite", a explicat prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează". 

Inteligența artificială, loc pe piața medicală

Inteligenta artificiala joacă un rol din ce în ce mai important în domeniul medical, aducând cu sine o serie de beneficii și oportunități semnificative. 

"Sper că în strategia cerebro și cardiovasculară să avem și o abordare a cum putem să integrăm inteligența artificială inclusiv în procesul de screening și diagnosticare precoce", a subliniat și dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe ARPIM, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel