Arafat: dacă numărul de cazuri COVID nu scad suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat spune că abia într-o lună s-ar putea vedea efecte ale noilor restricții intrate în vigoare de luni, 9 noiembrie.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat spune că nu o ”să ajungem la un platou până nu vedem impactul noilor măsuri pe care le avem”.

”Evaluarea reală asupra impactului acestor măsuri are nevoie de 30 de zile, de două cicluri de 14 zile, este părerea epidemiologilor. Dacă nu ajungem să avem un impact serios al acestor măsuri urmează o reevaluare. Asta scrie şi în hotărârea de Guvern. Dacă la reevaluare se va considera că sunt necesare şi alte măsuri, o să vedem la momentul respectiv. Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav”, a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel